Fezleke ‘örgüt’ten delil ‘önlük’ten

Güncelleme Tarihi:

Fezleke ‘örgüt’ten delil ‘önlük’ten
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, topluca Gezi Parkı’na gitmeye çalışırken gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyeleri hakkında örgüt, halkı sokağa dökmek, provokatif eylem, polisi düşman gibi lanse etmek ve marjinal sol ve ulusalcı yapılanmalarla birlikte olmaktan fezleke düzenledi. Polis önlük, eldiven, kırmızı bez gibi bazı eşyaları ise delil olarak sundu.

Haberin Devamı

GEZİ Parkı’nın açıldığı gün topluca parka gitmeye çalışırken gözaltına alınan, aralarında Taksim Dayanışması üyelerinin de bulunduğu 50 kişiyle ilgili polis fezlekesi hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen, 5 kişinin ‘örgüt’ten suçlandığı fezlekede, Taksim Dayanışması sosyal medya üzerinden halkı sokağa dökmek, Gezi Parkı’nı işgal edip kamusal alan olarak kullanılmasının önüne geçmek, polisi düşman gibi lanse etmek, esnafı maddi zarara uğratmak ve yaralamalara neden olmakla suçlandı. Fezlekeye göre Taksim Dayanışması bölücü, marjinal sol ve ulusalcı yapılanmalar, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle hareket ederek, ‘Kışla-AVM istemiyoruz’ adı altında tüm Türkiye’de provokatif eylemler düzenledi.

YAPICI’NIN EVİNDE A4

Haberin Devamı

Fezlekede Taksim Dayanışması’nın 27 Mayıs’tan sonra sosyal medyadaki hesaplarından yapılan duyurular sıralandı. Taksim Dayanışması’nın yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden halkı Gezi Parkı’na çağırarak olayların büyümesinde aktif rol oynadığı, duyuruların kamu düzenini tehdit eden çağrılar olduğu iddia edildi. Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın evinde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen bir A4 kağıdına göre sendika.org, video occupy, hemzemin, dayanisma.org, gezi postası ve gezi hukuku gibi internet sitelerinden yapılan çağrılarla halk arasında kargaşa ortamı oluşturuldu. Ayrıca yine evde çıktığı iddia edilen kimi notlara dayanılarak Taksim Dayanışması’nın tüm Türkiye’deki eylemleri yönlendirildiği savunuldu.

‘KUDURMUŞ’ YAZILI AFİŞ

Sosyal medya mesajlarının yanı sıra baret, eldiven, gaz maskesi, güneş gözlüğü, deniz gözlüğü, makas, kırmızı bez, ‘kudurmuş’ yazılı afiş, ‘Taksim Dayanışması’ yazılı önlük ve motosiklet kaskı delil olarak gösterildi. Fezlekeye göre yalnızca bir kişide bilye ve sapan bulundu. Fezlekede polisin orantılı ölçüde güç kullandığı savunuldu. Polis, Taksim Dayanışması adına açıklama yapan, toplantılara katılan, kişi ve grupları yönlendirenler olarak şu isimleri sıraladı: “TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu, Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün, Taksim Dayanışması’ndan Derya Karadağ, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Beyza Metin, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Tayfun Kahraman.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!