FETÖ'cüler canlı yayında CNN Türk'e saldırdı... Peş peşe tepkiler: Kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2024 21:02

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, canlı yayın sırasında Pensilvanya'daki FETÖ'cülerin saldırısına uğradı. Dışişleri Bakanlığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Öte yandan saldırganın kimliği belli oldu.

Haberin Devamı

CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, FETÖ liderinin yaşadığı ve kaçırıldı iddia edildiği yerde saldırıya uğradı. Saldırgan, Paksyon'un üzerine araba sürdü.

Paksoy, saldırgana "Ne yapıyorsun sen? Çıldırdın mı?" diyerek tepki gösterdi.

Saldırgan, daha sonra araçtan indi ve kameraya vurdu.

FETÖcüler canlı yayında CNN Türke saldırdı... Peş peşe tepkiler: Kabul edilemez

SALDIRIYI ANLATTI

Saldırının ardından canlı yayına bağlanan Paksoy "911'i aradım. Polis birazdan burada olacak. Şikayette bulunacağım. Burada arabayı üzerime sürdüğü için cana kasıt var. Darp var. 3 adet eyalet polisi geldi. Biri dedektif, diğerleri polis memuruydu. Elimde bir çizik bulunuyor, boynumda da çizikler var. Gömleğim yırtıldı. CNN Türk'ün canlı yayınını izlettim. Kimliklerimi gösterdim, notlarını aldılar." dedi.

Haberin Devamı

Tekrar CNN TÜRK'e bağlanan Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı:

"Şunu söyleyeyim biraz önce 3 adet ekip otosu geldi. 911'i aradıktan yaklaşık 30 dakika sonra. Elde darp izi görülüyor. CNN TÜRK'ün canlı yayın görüntülerini izlediler. Arabanın hem önünde hem arkasında plaka olmadığını söyledim. Bu işi yapmaya geldiğini biliyor gibi. Telefonuma doğru bir hareket yaptı. Sırtıma yumruk attı. Daha sonra kendisi ayrıldı buradan. Arabasına bindi ve uzaklaştı. Benim arabama doğru gitti fotoğraf çekme, kayıt alma hepsini yaptı. Belli ki buraya saldırmaya gelmiş. FETÖ haberlerini Türkiye'de çalışırken yaptım ABD'de çalışırken yaptım. İlk kez fiziksel saldırıda bulunan birini gördüm. Polisler geldiğinde biraz olayı anlamayı çalıştılar. Polisler iletişimde olacaklarını söylediler. İlk önce benim yanıma geldiğinde kötü bir Almancayla 'kimsin sen?' dedi. Ben de kimsin sen diye sorunca cevap vermedi."

DEMİRÖREN MEDYA TV GRUP BAŞKANI MURAT YANCI: PAKSOY FİZİKİ ZARAR GÖRDÜ

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, "FETÖ, Pensilvanya'da yayın yapan CNN TÜRK ABD temsilcisi Yunus Paksoy'a saldırdı. Böyle bir şey kabul edilemez. Basın özgürlüğünü ve insan haklarını savunan herkes ses versin. Saldırıda Yunus Paksoy fiziki zarar gördü. Olay yerine polis ekibi geldi. Bakalım Amerikan polisi saldıran FETÖ'cü hakkında Nasıl bir işlem yapacak?" dedi.

Haberin Devamı

Murat Yancı ayrıca, 'CNN TÜRK ekibinden Yunus Paksoy'a yapılan saldırının ardından kendisine, şahsıma, aileme ve kurumlarımıza FETÖ hesaplarından hakaret ve küfür kampanyası başlatıldı. Şu bilinmelidir ki; “Haber masada değil, sahada yapılır” mottosuyla hareket etmeye devam edeceğiz.' açıklamasında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Saldırı hakkından açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı  "CNN Türk TV kanalının Vaşington muhabiri Sayın Yunus Paksoy’un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında yaptığı yayın sırasında uğradığı saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren kişilerin hukuk önünde hesap vermeleri için ABD makamları nezdinde gerekli girişimler yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Paksoy'a yapılan saldırı sonrası İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da bir açıklama geldi. Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazetecilik mesleğini icra ederken bir FETÖ mensubu tarafından saldırıya uğrayan CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a en samimi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Paksoy ile maruz kaldığı alçak saldırı sonrası görüşmemde de kendisine belirttiğim üzere, ilgili makamlarımızca bu meselenin takipçisi olacağımızdan ve bu alçakça saldırıya karışanların hakettiği cezayı alması için ABD’li merciiler nezdinde her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye düşmanı teröristlerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Hakikatperver gazetecilere bu mücadeleye omuz verdikleri için şükran borçluyuz."

Haberin Devamı

SİYASİLERDEN ORTAK TEPKİ

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI KINIYORUZ

Gazetecilik görevini icra ederken FETÖ Terör Örgütü mensubunun saldırısına uğrayan CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişi ve azmettiricilerine karşı yürütülecek hukuki süreçlerin takipçisi olacağız.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI DERVİŞOĞLU

Basın özgürlüğü diğer bütün özgürlüklerin temeli ve garantisidir. Gazetecilerin görevlerini yapamaz hale getirilmelerine karşı durmak; hukuk ve demokrasi mevhumlarını benimseyenler için her şeyden önce Anayasal bir ödevdir. Bu ilkeler doğrultusunda, FETÖ’nün Pensilvanya’daki inini görüntülediği sırada bir firari militanın saldırısına uğrayan CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; kamu görevi ifa eden basın mensuplarına dönük her türlü saldırıyı, amasız, fakatsız kınadığımı bir kere daha ilan ediyorum.

Haberin Devamı

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’a, canlı yayın esnasında FETÖ'cülerin yaptığı ilkel ve iğrenç saldırıyı nefretle lanetliyoruz…Sadece mesleğinin gereğini ifa ve icra eden bir gazetecinin üzerine araba sürmek, darp etmeye teşebbüs etmek tipik bir vandal tavrıdır…Haber alma ve basın hürriyetinin ihlaline karşı ABD yönetiminin sessiz ve seyirci kalmaması samimi dileğimizdir…FETÖ’cüleri Türkiye’ye teslim etmeleri de adalet ve müttefiklik namusudur…

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BURHANETTİN BULUT

FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki malikanesi önünde yayın yapan CNN Türk muhabiri Yunus Paksoy’a yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. CNN Türk ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Sabah'ta yer alan habere göre; saldıran kişinin FETÖ mensubu Ahmet Can olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün yargıdaki 1 numarası Ahmet Can "hayalet avukat" olarak biliniyor. FETÖ'nün "yargıdan sorumlu imamı" olan Ahmet Can, Türkiye'de "Gölge Adalet Bakanı" olarak anılıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!