Güncelleme Tarihi:
Adana 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın iddianamesine göre Terkeşli’nin ilk kurbanı, oto alım satımı yapan ve yarış atı bulunan B.D. oldu. Terkeşli ve adamı Nasrettin Yılmaz, minibüs durağı almak için B.D.’yi ikna ederek 2 milyon TL’sini aldı. Terkeşli ayrıca polise rüşvet vereceği iddiasıyla B.D.’ye iki altın tespih, dört bilezik, 48 bin liralık mobilya aldırdı ve dinleme cihazı için 50 bin lira aldı. B.D, dolandırıldığını anlayıp parasını isteyince iddiaya göre Terkeşli’nin “Haddini aşıyorsun, seni aldırtırım” tehdidiyle karşılaştı.
1.2 MİLYON TL İSTEDİ
Terkeşli’nin ikinci kurbanı mali müşavir M.Ü. oldu. Terkeşli’nin adamı Ahmet Duran Yaman, yerel basında 2016’da hakkında ‘kara kutu’ diye haber çıkan M.Ü.’yü bürosuna çağırdı. Büroda kendini istihbaratçı olarak tanıtan Terkeşli de vardı. Terkeşli, “Yakında alınacaksın. Gizli tanık olursan, operasyonu engelleyebilirim” dedi. Bir sonraki görüşmede ise “Yarın alınacaksın. Operasyon olmaması için görüşeceğim” diye haber verdi. Ünal, “Bir çözümü yok mu?” diye sordu. Terkeşli 1.2 milyon TL istedi. Ünal, parayı vermedi.
İddianameye göre A.K.B. de Tamer Barış Terkeşli’nin mağdurlarından. FETÖ’cü olduğu yönünde tweet atılan A.K.B.’ye telefon açan Terkeşli, “İstihbaratta çalışıyorum. Sen de gözaltına alınacaklar listesindesin. İsmini listeden çıkarabilirim” dedi. Başaran’ın “Nasıl olacak?” diye sorması üzerine Terkeşli, “Kıyıboyu’ndaki arsanı benim tanıdığım müteahhite ver” dedi. Hesaba göre Terkeşli’ye 350 daire verilecekti. Teklifi reddeden A.K.B., Haziran 2016’da tutuklandı.
Terkeşli’nin de aralarında bulunduğu beş sanık hakkında dolandırıcılık ve şantaj suçlarından dava açıldı. Terkeşli’nin firari olduğu bildirildi.