FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari savcı, operasyonla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2024 10:12

İstanbul’da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari savcı Zafer Yıldız, İstanbul Bağcılar'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zafer Yıldız’ın örgütün hücre evinde yakalandığı belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan Ardahan eski Başsavcısı Zafer Yıldız’ın Bağcılar’da kaldığına dair bilgi aldı. Bir süre şüphelinin kaldığı iddia edilen adresleri takibe alan polis, Yıldız’ın başkası adına kiralanan örgüte ait hücre evinde kaldığı belirlendi.

Ekipler çalışmalarının ardından bu sabah şüphelinin kaldığı hücre evine operasyon düzenlendi. Operasyonda Zafer Yıldız yakalanarak gözaltına alındı. Zafer Yıldız’ın daha önce polis akademisinden mezun olduğu, bir süre komiser olarak görev yaptığı daha sonra FETÖ silahlı terör örgütü tarafından hukuk fakültesine gitmesi uygun görülerek savcı yapıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Yıldız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!