Fethiye'de yaşayan yönetmen Selçuk Kızılkayak kalpten öldü

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede yaşayan yönetmen Selçuk Kızılkayak kalpten öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 12:32

ÇEKTİĞİ ‘Gelibolu’ belgeseliyle adından söz ettiren yönetmen 60 yaşındaki Selçuk Kızılkayak, Fethiye'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası Kızılkayak'ın ölümü Fethiyeliler'in yanı sıra sanat ve sinema dünyasını yasa boğdu.

En son hazırladığı ‘Gelibolu’ belgeseli ile Avustralya’da ödül kazanan ve bugüne kadar Türkiye’nin değişik yöreleri ile ilgili 20’ye yakın belgesel çeken yönetmen Selçuk Kızılkayak, Yaka Köyü’nde geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi de gören Selçuk Kızılkayak, yaklaşık 10 yıldır Fethiye’nin Yaka Köyü’nde hayatını sürdürüyordu. Kızılkayak'ın cenazesi, Deveciler Mahallesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yaka Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene eşi Fatoş Kızılkayak, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, DSP İlçe Başkanı Süleyman Konakçı, TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, turizmciler ve köy halkı katıldı.

Kızılkayak'ın ölümü, ailesi, yakınları ve Fethiyeliler'in yanı sıra sanat ve sinema dünyasını da yasa boğdu. Pekçok ünlü sanatçı ve sinemacı Kızılkayak'ın ailesine taziye mesajı gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!