Festival sırası Eskişehir'de

Güncelleme Tarihi:

Festival sırası Eskişehirde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali 7-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Anadolu'nun en önemli festivallerinden biri olan Eskişehir Festivali'nde klasik müzikten caza, tiyatrodan halk müziğine kadar her türlü konser yer alıyor. Festivalin açılışını ise Viyana Filarmonya Oda Orkestrası yapacak.

Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali'nin altıncısı, 7 Ekim Cumartesi akşamı Viyana Filarmonya Oda Orkestrası'nın vereceği konserle başlıyor. Dokuz gün sürecek olan festivalde klasik müzik, tango, caz, halk müziği konserleri ve tiyatro gösterileri yeralıyor.

Orkestra şefliğini ve genel sanat yönetmenliğini Ola Rudner'in yaptığı Viyana Filarmonya Oda Orkestrası açılış konserinde kemancı Atilla Aldemir ve Lukas David'e eşlik edecek. Rossini, Spohr, Saint-Seans ve Mendelsshon'un eserlerinin seslendirileceği açılış konseri 8 Ekim Pazar günü de tekrarlanacak.

Festival'in klasik müzik programında Viyana Klarinet Connection'un 10 Ekim salı akşamı vereceği 'Klarinet Karnavalı' adlı konseri ve Anadolu Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası'nın 15 Ekim Pazar akşamı vereceği kapanış konseri yer alıyor.

Porsuk Çayı'nın caz notalarıyla dolacağı caz konserlerinin mekanı ise Hayal Kahvesi olacak. 11, 12, 13, Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek caz konserlerinin ilki Ayşe Tütüncü Piyano-Perküsyon Grubu. Saruhan Erim, Serdar Gönenç, Timuçin Gürer, Ümit Kıvanç, Oğuz Büyükberber ve Ayşe Tütüncü'den oluşan grup, caz temelli bir yaklaşımla farklı topraklara ait sesleri doğaçlamayla bir araya getiriyor.

HAYAL'DE CAZ

12 Ekim Cuma akşamı Eskişehir'li cazseverlerle buluşacak olan ikinci grup ise Trio Mrio. Gitarda Sarp Maden, davulda Volkan Öktem, basta Alp Ersönmez'den oluşan Trio Mrio'nun müziği mainstream cazın yanı sıra rock, blues, funk ve reggie etkileri taşıyor.

Eskişehir Festivali'nin son caz konserinde sahne alacak grup ise Free Key Trio.

Arjantin ve Türk tangolarından esinlenerek yeni düzenlenemeler yapan Band-O-Neon Grubu'nun 14 Ekim Cumartesi akşamı vereceği konsere iki iki usta dansçı da eşlik edecek.

Anadolu'nun renklerini de unutmayan Eskişehir Festivali Halk Müziği konserleriyle müziğimizin özüne bir yolculuk yapmayı amaçlıyor. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 10 Ekim'de bengi bağlama üçlüsü, 12 Ekim'de de Erkan Oğur ve İsmail Demircioğlu'nun konserleri yeralıyor.

Eskişehir Festivali'ni diğerlyerinden ayıran en önemli özelliği ise çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık verkmesi. Orhan Şallıel yönetimindeki Bursa Devlet Senfoni Orkestrası'nın yalnız çocuklar için vereceği konserle başlayan 'Çocuk Etkinlikleri'nde çocuk oyunları ve atölye çalışmaları da yeralıyor.

Eskişehir Festivali'nin bu yılki tiyatro gösterileri bölümünde ise İstanbul'dan iki grubun gösterisi yeralıyor. Tiyatro İstanbul da 'Sylvia' adlı oyunu 8 ve 9 Ekim'de, Genco Erkal, 'Can' adlı oyunu 13 ve 14 Ekim'de sahnreleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!