Fenomenler soruşturmasında yeni gelişme: Neslim ve İnanç Güngen çifti gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2024 09:09

İstanbul'da sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 25 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan Neslim Güngen'in polis otosuna bindirilirken gülümsemesi dikkat çekti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelendi.

Çalışmalar sonucunda bu sabah saatlerinde, sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'e yönelik operasyon düzenlendi.

Fenomenler soruşturmasında yeni gelişme: Neslim ve İnanç Güngen çifti gözaltına alındı

Mali ekiplerin çalışmalarının ardından İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonda Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen ile çok sayıda kişi 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Fenomen çift işlemleri için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: 54 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlamasıyla 25 ilde düzenlenen “Kuyu-8” operasyonlarında; Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de içerisinde bulunduğu 54 şüpheli yakalandı!

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarına yönelik 134 farklı adrese düzenlenen operasyonda;

Haberin Devamı

Neslihan ve İnanç Güngen adlı şüphelilerin;

-Sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettikleri,
-Sahte CE belgeleri düzenleyerek, herhangi bir UTS kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde toplam 44 ayrı "Taksirle Yaralama" suçuna sebep oldukları,
-Açık kaynaklarda benzer içerikli 746 ayrı şikayetin yer aldığı dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini, diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre:
-Çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün,
-Muhtelif miktarda uyuşturucu madde,
-Belgeleri sahte olan medikal cihaz ve
-Çok miktarda nakit paraya el konuldu.

Haberin Devamı

Organize suç örgütlerine, kara para aklamaya çalışanlara, suçta kibirlenenlere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun, suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz! Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!