"Fenerbahçe için Galatasaray'dan ayrılırım"

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe için Galatasaraydan ayrılırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 00:05

Bu haber, ne Galatasaray, ne Fenerbahçe, ne de Beşiktaş fanatikliği haberi değildir... Bu haber, böyle yaşayanları şapkalarını önlerine koyup derin derin düşünmeye davet eden bir haberdir.

Haberin Devamı

KONUK YAZAR / YAVUZ KOCAÖMER

 

Zoru Başardık

 

Artık bu kez çok mütevazı olmayacağım. 2005’te galatasaray Tekerlekli Basketbol Şubesi kurulduğu toplantıda antrenör Sedat İncesu, Başkan Özhan Canaydın, Sinan Kalpakçıoğlu ve ben vardım. Sayın Canaydın’a, “Başkan, bu takım iki sene içinde 1. Lig’e çıkıp 2008’de Avrupa şampiyonu olur” dedim, gülümsedi. Neyin ne olduğunu biliyorduk. Burada en büyük pay elbette Sedat İncesu’dadır. Beraber çok zor günler geçirdik. Sporcuların aylarca parası ödenmedi, çok kavga ettik. Bulunan sponsor paraları şubenin borcu var diye ödenmedi. Hep destek olduk. Daha sonra şube kaptanı Dilara Endican oldu. Şubenin finansmanını sağladı. Üzücü olan bu takım 5 Mayıs’ta Avrupa şampiyonu oldu.

 

Haberin Devamı

Ama galatasaray yönetimi Türkiye’nin tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olan takımı ne GSGM’ye, ne Spor Bakanına ne Başkabakan’a, ne de Cumhurbaşkanı’na götürdü. Şimdi umuyorum ki bunu yaparlar.

 

beşiktaş’ın da tekerlekli basketbol takımı olduğu için artık sıra f.bahçe’de... f.bahçe Kulübü bu şubeyi açması durumunda ben Yavuz olarak 2 yıl süreyle şube kaptanlığını yönetirim. Buna galatasaray itiraz ederse üyelikten de istifa ederim. Benim için engelli sporu söz konusu olunca galatasaray veya fenerbahçe fark etmiyor. Bu başarı, Türkiye’deki engelliler arasında büyük sevinç yarattı. Bunun yanı sıra bu spora yan gözle bakanlar için de iyi bir ders oldu.

 

KADRO

 

Selim Demirdağ (Guard), Maatthew David Scott (Forvet), Petr Tucek (Pivot), Ahmet Mencik (Forvet), Hussein Haidari (Oyun Kurucu), Justin Eveson (Açık Forvet) ,Ferit Gümüş (Açık Forvet), Serdar Antaç (Forvet), Selim Sayak (Guard), İsmail Ar (Forvet), Seyran Kurt (Forvet), Abdülgazi Kahraman Açık (Forvet)

Haberin Devamı

 

 

7 kıtayı dize getiren galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, coşkuyla karşılandı

 

Engel tanımayan şampiyonlar

 

AHMET YAZICI

 

Avrupa birinciliğinin ardından yenilgisiz Kıtalararası şampiyon olan galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, dünya engelliler haftasında yurda dönerken, Atatürk Havaalanı’nı salladı. Sayıları milyonlarla ölçülen ancak sosyal yaşam içinde rahat hareket etme şansı bulamayan engelli yurttaşların “sesi” olan Sarı-Kırmızılı basketbolcuları havaalanında galatasaray Başkanı Adnan Polat başta olmak üzere coşkulu bir kalabalık karşıladı. Verdikleri şampiyonluk sözünü tutan engelli basketbolcular ‘Hoşgeldiniz Engelsiz Aslanlar’ sloglanları ile karşılanırken antrenör Sedat İncesu ise başarının takımın eseri olduğunu belirtti ve “İlk günden bu zamana kadar kararımız kesindi. Yüksek hedef belirledik. Ekip olarak buna inandık. Bilimsel antrenmanlar doğrultusunda aralıksız çalıştık. Bir de kulüp desteği olunca ve akıllı yatırımlar yapılınca başarı kaçınılmaz oldu. Şimdiki hedefimiz zirvede kalmak. Asıl zor dönem şimdi başladı. Devlerin devrilmesini izlemek güzeldir. Ancak bunu kimseye izletmeyeceğiz. Avrupa’nın en iyi takımıyız”dedi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında da konuşan genç antrenör, “Engelli vatandaşların hayattan kopmamaları için mutlaka spor yapmaları gerekli. Biz bir engelli takımı olarak normal sporcularımızın getiremediği başarıyı elde ettik. İnanınca başarabiliyoruz. Diğer engelli arkadaşlarımızın önünü açmak için çalışıyoruz. Destek olduğunda neleri başarabileceklerini onlara gösteriyoruz. Başarımız onların spora yönelmesi için bir neden olsun” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki engelli sporcu sayısının artmasını isteyen Bakan Murat Başesgioğlu’nun galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı’nı kutlamaması ise tepki çekti.,

 

 

Haberin Devamı

Taraftar bağrına bastı

 

VOLKAN AĞIR

 

g.saray Başkanı Adnan Polat, Kıtalararası Şampiyon olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı dün Atatürk Havaalanı’nda uçak kapısına kadar giderek karşıladı. Dışarıda ise g.saray Spor Kulübü’nün bazı branşlarında mücadele eden sporcularından oluşturulan bir grup ‘Aslan Kükredi 7 Kıta Titredi’, ‘Türkiye’nin İlk ve Tek Dünya Şampiyonu’, ‘Aslanın Filesinde 7 Kıta Var’, ‘7 Kıtanın Tek Efendisi’ yazılı pankartlar açtı. Sarı - Kırmızılı takımı karşılamaya gelen yüzü aşkın taraftar şampiyon sporcuları otobüsün etrafında yaktıkları meşaleler ve yaptıkları tezahüratlarla kulübün Florya’daki tesislerine uğurladı.

 

DEPREME?YENİLMEDİ

 

Haberin Devamı

• İsmail Ar: 17 Ağustos depreminde Yalova’da enkaz altında kaldı. Belden aşağısı felç oldu. 19 yaşında tekerlekli basketbolu oynamaya başladı. Ulusal takıma kadar yükseldi.

 

• Hüseyin Haydari: ırak asıllı İsveçli oyuncu dünyanın en iyi oyun kurucusu olarak tanınıyor. Yaptığı asistler ve attığı sayılarla takımın en etkili oyuncusu.

 

• Abdülgazi Kahraman: Almanya ulusal takımınında da forma giyen Türk oyuncu Avrupa’da yüksek dış şut yüzdesi özelliğiyle tanınıyor.

 

• David Scott: Amerika’da spor oskarları ödüllerine “Yılın erkek sporcusu” dalında aday gösterilen ilk engelli sporcu olmuştu.

 

• Petr Tucek: 31 yaşındaki Çek oyuncu 2006 yılında Almanya’nın Zwickau takımından transfer edildi. Tucek dizlerinden sakatlanınca normal basketbolu bıraktı. Avrupa’nın sayılı pivotlarından.

 

 BAŞARILARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!