Fener Rum Patriğe Edirne'de

Güncelleme Tarihi:

Fener Rum Patriğe Edirnede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 15:45

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye'nin, Yunanistan'ın ve Bulgaristan'ın dostluğundun memnun olduklarını belirterek, “Siyasi ilişkilerde, ülkeler arasında yakın dostlukların olması, beraberliği, işbirliği ve insanların mutluluğu yönündeki çalışmaların, daha kolay başarıya ulaşmasını sağlayacak” dedi.

Bartholomeos, Kanada, Chicago, İtalya, Girit Adası ve 12 Adalar metropolitleri ile geldiği Edirne'de, Kıyık Mahallesi'nde bulunan Sveti Georgi Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı.
Bartholomeos, burada yaptığı konuşmada, önceki yıl da Rum gençlerle birlikte Edirne'yi ziyaret ettiklerini ve çok güzel bir gün geçirdiklerini bildirdi.
Trakya'da Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan'ın bir üçgen oluşturduğunu, bu üç ülkenin karşılıklı birlik, beraberlik ve sevgi içinde yaşamalarını, büyük bir memnuniyetle sürdürdüklerini ifade eden Bartholomeos, “Bu üç ülke belediyelerinin, bir birlik ağı kurmuş olmaları da mutluluk verici bir olay” dedi.
Siyasetten etkilenmeyen her yönetimin, insanların ve milletlerin hizmetinde her zaman başarılı adımlar atacağını belirten Bartholomeos, siyasi ilişkilerde ülkeler arasında yakın dostluklar olmasının, beraberliği, işbirliğini ve insanların mutluluğu yönündeki çalışmaların daha kolay başarıya ulaşmasını sağlayacağını söyledi.
Patrikhane olarak her zaman barış ve huzurdan yana olduklarını bildiren Bartholomeos, şunları kaydetti:
“Bunun içindir ki muhtelif dinlere, kültürlere ve medeniyetlere mensup olan insanların bir araya gelmesi, işbirliği yapması için çalışmaktayız. Dinler ve kültürlerarası toplantılar organize etmekteyiz. 2005 yılının Kasım ayında, İstanbul'da patrikhanemizin inisiyatifiyle bir kere daha 'Barış ve tolerans' başlığı altında çok başarılı dinler arası toplantımız oldu.”
Bugün aynı zamanda Bulgaristan Patriği Maksim'in doğum günü olduğunu belirten Bartholomeos, “Maksim'e canı gönülden uzun ömürler diliyoruz” diye konuştu.
Bartholomeos, 2006 yılına dostluk ve barış getirmesi umuduyla girdiklerini, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan halkına hayır duaları yaptıklarını söyledi.
Bartholomeos, daha sonra kilisede düzenlenen ayine katıldı. Ayine, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Vassilis Katakalides, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov'un yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen vatandaşlar da katıldı.
Ayinin ardından Selimiye Camii'ni ziyaret eden Bartholomeos ve beraberindekiler, burada, Selimiye Camii Tanıtım Görevlisi Nadi Ersoy'dan cami ile ilgili bilgi aldı.
Daha sonra Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu'nu ziyaret eden Bartholomeos, burada konsolos Katakalides ile görüştü.
Bartholomeos ve beraberindeki metropolitler, Edirne'deki tarihi ve turistik yerleri de ziyaret edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!