Fener’i de Trabzon’u da tebrik ettim

Güncelleme Tarihi:

Fener’i de Trabzon’u da tebrik ettim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:32

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe’nin lig şampiyonluğu ve Trabzonspor ile ilgili yapılan yorumlara sert çıkarak, “Bunu siyasi kampanya ya dönüştürmek yanlış olur, haksızlık olur” dedi.

Erdoğan, dün gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:
Alex ve Emre’yi aradım
“Ben maçlardan sonra her iki kulübün gerek başkanlarını gerek teknik direktörlerini arayarak tebrik etim. Alex’i ve Emre’yi de tebrik ettim. İki güzide kulübümüz Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil edecekler. Kendilerine başarılar diliyorum. Bütün sıkıntılarına rağmen böyle bir sonucun ortaya çıkmış olmasından dolayı milletçe mutluyuz. Temennimiz, ligin fair play anlayışıyla sürmesi.
Bursa’ya ceza adil değil
Bu yıl çok üzücü şeyler yaşandı. Özellikle Bursa’da yaşanan olaylar ligin ilk yarısında İstanbul’da yaşanan olaylar üzücüydü. Ama doğrusu Bursa’ya layık görülen cezayı da adil bulmadım. Açık söyleyelim. Çünkü Bursa da bizim için güzide bir kulübümüz. O da uluslararası camiada bizi temsil edecek. Alt yapısıyla da iyi gelişen bir kulübümüz. Bursa’yı üzecek bir karar olmamalıydı.
Başbakan’a haksızlık
Bunu böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Böyle şeyleri bu tür bir siyasi kampanyaya dönüştürmek yanlış olur. Şimdi de adeta Üniversiad benzeri oyunlar için Trabzon’u hazırladık. Ciddi yatırımlar yaptık. Akyazı’daki statla birlikte Trabzon’a yapmakta olduğumuz yatırım 650 milyon buluyor. Adeta sporun futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz Trabzon’u. Bu kadar Trabzon’un altyapısına önem veren bir başbakan kalkıp da başka bir şey düşünebilir mi? Yapılmış olan yanlışlar olabilir, vardır. Ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakanı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam. Bu insaf dışı bir şeydir.
Bordo-mavi kravat taktı
Erdoğan gazetecilerin, “Torununuzun Trabzonsporlu olduğunu biliyoruz. O birşey söyledi mi” sorusu üzerine, “Görüşemedik çünkü ben Bursa’dan buraya geldim. Fakat çağırttım gelirlerse görüşeceğiz” dedi. “Trabzonspor renklerinde kravat takmışsınız. Bu Trabzonspor’a bir jest mi” sorusuan Erdoğan, “Siz nasıl değerlendirirseniz” yanıtını verdi.         
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!