Fener hakimiyeti sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Fener hakimiyeti sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2002 11:48

Yüksek Askeri Şura üç gün sürecek toplantısının ardından ordunun bir numarasına yani Genelkurmay Başkanlığı'na da atama yapacak. Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, 4 yıllık nöbetini bitirdi, artık nöbeti Orgeneral Hilmi Özkök tutacak.

Haberin Devamı

Ordunun köklü geleneklerine göre yapılan atamalar sırasında ilginç ve renkli gelişmeler de yaşanıyor.Orgeneral Kıvrıkoğlu ile birlikte Genelkurmay Karargahındaki Fenerbahçe hakimiyeti de sona erecek gibi görünüyor. Orgeneral Kıvrıkoğlu ne kadar koyu Fenerliyse Orgeneral Özkök de o kadar koyu Beşiktaşlı. Komuta kademesinde Fener ağırlığı hemen göze çarpıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya, Galatasaraylı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk Fenerli, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da koyu Fenerli. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu da Fenerli olunca hakimiyet Fenerin oluyordu. Şimdi Genelkurmay Başkanı Beşiktaşlı olacak.

Nöbet değişiminin ardından Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları değişmeyecek. Yani komuta kademesinde bir Fenerli, bir Galatasarlı bir de Beşiktaşlı olacak. Tabii Genelkurmay Başkanı Beşiktaşlı olunca siyah beyazın ağırlık kazandığını söylemeye gerek yok. Orgeneral Kıvrıkoğlu, yıllardır Fener maçlarını kaçırmıyor. Resmi yemeklerde bile bir kenara televizyon koydurup göz ucuyla maçları izliyordu. 4 yıllık komutanlığı döneminde gerçi bir kez, o da 2001 yılında Fenerin Şampiyonluğunu gördü, üç kez de Galatasaray Şampiyon oldu ama o takımından hiç vazgeçmedi. Meclis resepsiyonu sırasında kendisine sorulduğunda emekli olunca maçlara gitmek istediğini söylüyordu. Emeklilik yaşamını İstanbul'da sürdürmek istediği için sevdiği takımının maçlarını trübünlerden izleme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

EMİR DEMİRİ KESER AMA...

Orgeneral Kıvrıkoğlu'ndan nöbeti devralacak Orgeneral Özkök ile birlikte orduda Beşiktaş rüzgarı esecek gibi görünüyor. Çok bilinen bir söz, "Orduda emir demiri keser" ama söz konusu futbol olunca durum değişiyor tabii. Genelkurmay Başkanı Beşiktaşlı olunca diğer komutanların takım değiştirmeleri kuşkusuz söz konusu değil.

Askerlerin favori rengi haki ama futbola gelince başka renklerin olduğu görülüyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!