Felaket kurbanı Selin bulundu

Güncelleme Tarihi:

Felaket kurbanı Selin bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Artvin’de önceki gün meydana gelen ve dört kişinin öldüğü sel felaketinde kaybolan 5 yaşındaki Selin Demiral’ın cesedi dün bulundu.

Böylece selde ölenlerin sayısı 5’e yükseldi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı ilçede enkaz kaldırma çalışmaları da başlatıldı.

ÖNCEKİ gün başlayan ve Artvin’de büyük hasara yol açan selde ölen 5 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Özgen Demiral, Dildar Demiral ve 6 yaşındaki Selin Demiral’ın cenazeleri, aynı aracın kasasına konularak götürüldükleri Şavşat’a bağlı Hanlı Köyü’nde, Lütfiye Acar ve Mavinur Durmuş’un cenazeleri ise başka bir araçla götürüldükleri ilçe merkezindeki belediye mezarlığında toprağa verildi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da törene katıldı.
Önce yangın sonra sel
Selde evi yıkılan, annesi Lütfiye Acar ölen, eşi Orhan Acar yaralanan Saadet Acar’ın 3 yıl önce de çıkan bir yangın sonrası evini kaybettiği ortaya çıktı. Acar, “Yıkılan bentlerden gelen su evimizi yıktı geçti. Kayınvalidemi de aldı götürdü. Şimdi ikinci kez evsiz kaldık” dedi.
3 saat yüzüp kurtuldular
Kastamonu’nun Doğanyurt İlçesi’ne bağlı Kayran Köyü’nde önceki gece sele kapılarak sürüklenen yakıt tankını aramak için Karadeniz’e açılan balıkçı teknesi, bir kütüğe çarparak battı. Teknedeki, Doğanyurt Kaymakamlığında hizmetli olarak görev yapan Mehmet Kaya (37), balıkçı Hamdi Şimşek (42 )yaklaşık 3 saat yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı.

‘Bentler olmasaydı felaket büyürdü’

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin’in Şavşat İlçesi’nde meydana gelen selde, dere üzerindeki bentlerin suyun enerjisini kırdığını belirterek, “Bu bentler olmasaydı, felaket daha büyük olurdu” dedi. Eroğlu, derede yapılan bentler ilişkin eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine, “Onların hepsini inceleyeceğiz. Ama bentlerin pek çocuğu ayakta. Bu bentler suyun hızını, enerjisini kıran çok önemli yapılardır. Bu bentler olmasaydı, felaketin çok daha büyük olduğunu görecektik” dedi. Eroğlu, başka bir soru üzerine de, bütün tesislerin hesabının, belli debiye göre yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: “Sadece Türkiye’de olmuyor bu afetler. ABD’de de, Avrupa’da da oluyor. Ama bunları en asgariye indirmek için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın, mutlak surette dere yatağını işgal etmemesi lazım.”

Kışlık odun sudan geldi

KASTAMONU’nun İnebolu İlçesi’nde de sağanak sonrasında dere yataklarından Karadeniz’e sürüklenen odun parçaları, sahil bandını odun deposuna çevirdi. Birçok kişi, odun toplamak için sahile akın etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!