FBI, Petraeus skandalını yazın öğrenmiş

Güncelleme Tarihi:

FBI, Petraeus skandalını yazın öğrenmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 10:38

ABD Adalet Bakanlığı ve FBI’ın üst düzey kadrosunun, geçtiğimiz Cuma günü istifa eden CIA Başkanı David Petraeus’ın Paula Broadwell'le olan ilişkisini yaz aylarında öğrendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

New York Times'ın haberine göre, ABD’li hükümet yetkilileri, FBI’ın üst düzey kadrosu ve Adalet Bakanlığı’nın, Petraeus’ın asker kökenli gazeteci Broadwell'le ilişkisini geçen yaz öğrendiğini belirtti. Ancak, emniyet görevlilerinin geçen haftaya kadar, bu durumu FBI ve Adalet Bakanlığı yetkilileri dışında kimseye bildirmediği ve herhangi bir açıklama için soruşturmanın tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

FBI, Petraeus’un patronu konumundaki Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’a seçim günü olan 6 Kasım’da durumu bildirdi. Clapper, “İstifa etmen gerekir” deyince de CIA’de Petraeus dönemi bitti.

Kamuoyu ise olan biteni geçtiğimiz Cuma günü Petraeus'ın istifasıyla öğrendi. Olayın kamuoyundan uzun süre saklanması, FBI'ın seçim sürecini etkilememek için skandalı örtbas ettiği yorumlarına da neden oldu.

Haberin Devamı

FBI, Petraeus skandalını yazın öğrenmiş

38 yıllık eşi ve genç sevgilisi aynı karede

Petraeus’ın CIA Başkanlığına atanması geçen haziranda Senato Seçim Komitesi’nde onaylanmıştı. General kürsüde konuşurken, gizli ilişkisini muhtemelen hâlâ sürdürdüğü sevgilisi ile karısı aynı sırada oturmuş, onu dinliyordu.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİYOR

ABD’de üst düzey meclis üyeleri, CIA’in istifa eden başkanı David H. Petraeus ile ilgili soruşturmanın, yeni detay ve sorular ortaya çıktığı için, daha derinleştirilmesini istedi.

İHA’CI BAŞKAN GELİYOR

İstifanın ardından vekaleten Petraeus’ın koltuğuna oturan yardımcısı Michael Morell, bu hafta Bingazi saldırısı hakkında Kongre’ye ifade verdikten sonra yerini muhtemelen John Brennan’a bırakacak. Beyaz Saray’ın terörle mücadele danışmanı olan CIA kökenli Brennan, Obama yönetiminin El Kaide’ye karşı uygulanan insansız hava aracı stratejisinin mimarlarından. İstihbarattan Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı olan Michael Rogers da aynı koltuğa aday.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!