Fazilet abidesi!

Güncelleme Tarihi:

Fazilet abidesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daha önce ‘vatan hainliği’ ile suçladığı Tansu Çiller'in genel başkanı olduğu DYP'ye geçeceği iddialarına hedef olan ANAP Kocaeli Milletvekili Hayrettin Uzun, bugün TBMM'de düzenleyeceği bir basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıklayacak. Uzun, konuyla ilgili soruları yanıtlarken, bugün (Cuma) DYP'ye katılım dolasıyısıyla rozet takma töreni düzenleneceğine ilişkin haberleri yalanladı, ancak, ‘‘DYP'ye geçmeyeceğim’’ de demedi. Örtülü ödenek davasında Çiller'i vatan haini ilan eden, Başbakanlığı döneminde şov yapmakla suçlayarak BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Uzun, ‘‘Fazilet'e mi geçeyim?’’ diye sordu. Uzun, Türkiye'de gerçek bir sol parti olsaydı, bu partiyi tercih edeceğini söyledi. Böylece Uzun, hangi partilere geçmeyeceğini sıralarken DYP'yi saymayarak, bu partiye geçme ihtimalinin güçlü olduğu sinyalini vermiş oldu. Daha önce, ANAP'ın uyguladığı bazı politikalara da karşı çıkmasına rağmen, parti değiştirmeyi dürüst politika anlayışına yakıştırmadığını söyleyen Uzun, ‘‘Parti değiştirmektense politikayı bırakırım’’ demişti. Geçen hafta parti yöneticilerine ayrılma kararını bildiren ve Grup Başkanvekili Ülkü Güney ile görüşen Uzun, ‘‘Biraz daha kal’’ cevabı üzerine, ‘‘Kalmamı gerektiren nedenleri söyleyin’’ dediğini bildirdi. Uzun', Hürriyet'in sorularını şöyle yanıtladı:

Çiller'i vatan hainliğiyle suçlamıştınız. Bu partiye geçmek içinize sinecek mi?

- Mesut Yılmaz da SEKA arazisinin FORD'a devrine karşı çıktığım için beni vatan haini ilan etti.

TBMM'de Komisyon Başkanlığını yaptığınız TOFAŞ olayında, Çiller'in suçlu olduğu yolunda görüş bildirmiştiniz?

- TOFAŞ ile POAŞ ihalesi arasında bir fark var mı? Bir konuyu ihale haline getirmişseniz şartlara uymak zorundasınız. Ekonomi ile hukuk uyuşmuyorsa, hukuku altetmek mi zorundasınız. Ekonomiye uygun hukuku yaratmak zor mu?

YILMAZ'A KARŞI ADAY OLACAKTIM

Uzun, eğer bir seçim kararı alınmamış olsaydı, ANAP'ta kalarak kongrede genel başkan adayı olarak mücadele edeceğini de açıklayarak, ‘‘Seçim kararı alındıktan sonra, bu düşüncelerimle ikilik yaratmanın doğru olmayacağını düşündüğüm için ayrılıyorum’’ diye konuştu. ANAP'ta tanık olduğu yolsuzluklara, tüm memuriyet hayatı boyunca tanık olmadığını anlatan Uzun, rahatsız olduğu başlıca olayları şöyle sıraladı:

UZUN'UN İSTİFA GEREKÇELERİ

Sınır ticareti: Sınır ticaretinin serbest bırakılmasıyla, gelen akaryakıtı depolamak üzere POAŞ görevlendirilmişti. POAŞ özelleştirileceği için bu görev TPAO'ya verildi. Ancak TPAO, tam depoları devralacakken, Devlet Bakanı Mehmet Batallı'nın kardeşleri Şırnak'ta bir dağıtım şirketi kurdular ve devletin işini açıktan onlar aldı. TPAO da depoları apar topar bu şirkete kiraladı. Şimdi bu şirket 7 milyon ton petrolü alıp depoluyor.

TPAO'nun Kazakistan zararı: TPAO'nun Kazakistan'da kurduğu ortak Kazaktürk Munay Şirketi'nin devletin 300 milyon dolarını batırmasıyla ilgili hiçbir şey yapılmadı.

Burhan Kara: Devlet Bakanı Burhan Kara, arkadaşına 8 milyon dolarlık ihale verilmesini sağladı.

Vatan haini dediği Çiller'in partisine geçiyor

ANAP Kocaeli Milletvekili Hayrettin Uzun, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla partisinden istifa edecek. Hangi partiye geçeceği soruları karşısında, ‘‘DYP'ye geçmeyeceğim’’ diyemeyen Uzun, ‘‘Fazilet'e mi geçeyim?’’ diye sordu.

Çiller uşağıyla işim yok demişti

Muş Milletvekili Erkan Kemaloğlu'nun ANAP'dan DYP'ye, DYP'den yeniden ANAP'a dönmesini protesto edenlerin başında da Hayrettin Uzun geliyordu. Uzun, DYP'ye geçerek, ‘‘Haydi Türkiyem ileri’’ diye bağıran, daha sonra ANAP'a geri dönen Kemaloğlu'nun katıldığı ilk grup toplantısını protesto ederek, salonu terk etmişti. Uzun, Kemaloğlu için, ‘‘Çiller'e uşaklık edenlerle işim yok’’ demişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!