Fatih ve Sinan Paşa camilerinin belgeleri Kosova'da

Güncelleme Tarihi:

Fatih ve Sinan Paşa camilerinin belgeleri Kosovada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 18:59

Kosova Türk Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Volkan Türk Vural, Priştine'deki Fatih ve Prizren'deki Sinan Paşa camilerinin restorasyonuyla ilgili belgeleri, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Astrit Haraçiya'ya iletti.

Vural, Türkiye'nin Kosova ile gönüllü bir işbirliği içinde olduğunu, ortak tarih ve kültüre sahip çıkmaya çalıştığını belirtti ve Türkiye'nin Kosova'daki varlığının daimi olacağını söyledi.

Restorasyon belgelerinin iki yıllık bir zaman içinde hazırlandığını vurgulayan Vural, restorasyonun bir an önce başlaması için Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Vural, Priştine yakınındaki Sultan I. Murat Türbesinin restorasyonunun ardından aynı yörede bulunan Bayraktar Türbesinin gelecek yıl restore edileceğini kaydetti.

Kosovalı Bakan Astrit Haraçiya ise kendilerine takdim edilen belgeleri "en iyi yılbaşı armağanı" olarak kabul ettiğini belirtirken, Türkiye'nin sadece kültür alanında değil, her alanda desteği ve yardımıyla Kosova'nın yanında olduğunu söyledi.

Özellikle uluslararası spor etkinliklerinde Kosova'nın üyeliğinin kabul edilmesi yönünde Türkiye'nin değerli katkılarda bulunduğunu kaydeden Haraçiya, 2007 yılında Türkiye ile bir kültür işbirliği anlaşmasını imzalayacaklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!