Fatih’te töre dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Fatih’te töre dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 00:00

İstanbul Fatih’te, 20 yaşındaki Onur Taş, lise öğrencisi kız kardeşi Hülya Taş (19) ile erkek arkadaşı Ömer Karadağ’ı (18) kurşunlayarak öldürdü. Hülya Taş’ın, Karadağ’a kaçtıktan 2 gün sonra eve döndüğünü belirleyen polis, "töre cinayeti" üzerinde duruyor.

Taş Ailesi’nin Fatih Kız Lisesi, son sınıf öğrencisi kızları Hülya Taş, geçen pazar günü, Ömer Karaboğa ile kaçtı. İddiaya göre Karaboğa Ailesi, Hülya’yı "istemeye geleceklerini" söyleyerek ikna etti ve evine gönderdi. Ömer Karaboğa ile Hülya Taş, önceki gece saat 22.30 sıralarında Tevkii Cafer Mahallesi, Firketeci Sokak’taki Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi önünde buluşup konuşmak istedi. İki genç konuşurken Hülya Taş’ın ağabeyi Onur Taş ile dayısı Şehmus Kapıcı, ortaya çıktı. Dayı ve yeğen üzerinde taşıdıkları silahları çıkararak iki sevgiliye ateş etti.

Ömer Karaboğa kafasına isabet eden kurşunla olay yerinde can verdi. Yakınları tarafından ağır yaralı olarak Vakıf Gureba Hastanesi’ne kaldırılan Hülya Taş ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı.

Ağabey Onur Taş kaçmaya çalışırken yakalandı. Fatih Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen Onur Taş’ın ifadesinde pişman olmadığını söylediği belirtildi. Onur Taş’ın ifadesi üzerine dayısı Şehmus Kapıcı da gözaltına alındı. Polis olay yerinde iki tabanca buldu. Polis, Hülya’nın babası Şükrü Taş’ı da ifadesini almak için polis merkezine götürdü. Hülya ile Ömer’in hangi tabancalardan çıkan kurşunlarla öldükleri otopsi ve kriminal incelemeden sonra belirlenecek.

Anne Rabia Taş, Ömer Karadağ’ın ailesinin söz verdikleri halde kızı Hülya’yı istemeye gelmedikleri için oğlu Onur’un sinirlendiğini söyleyerek, "Çocuğumun biri mezara biri hapse girecek. Yüreğim yanıyor. Bu cehalet artık son bulsun. Başka Hülyalar ölmesin, başka annelerin yüreği yanmasın" diye feryat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!