Fantastik Filmler Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Fantastik Filmler Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘‘Fantastik Filmler Festivali’’, 7 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Girişin ücretsiz olacağı festivalde, film gösterimleri Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Toplam 12 filmin gösterileceği festivalde Amerikan filmleri ağırlıkta. Amerikan kült filmlerinden Alberto de Martini'nin ‘‘Hayal Şehir’’i, Peter Hyams'ın ‘‘Hükmedenler’’i, E. C. Swackhamer'in ‘‘Örümcek Adam’’ı, John Bud Cardos'un ‘‘Gerçek Yaratık’’ı ve ilk dinozor filmi olarak da bilinen Harry Hoyt'un ‘‘Kayıp Dünya’’sı festivalin ağır topları.

Fantastik Filmler Festivali'nde, Uzakdoğu Sineması'nı temsilen Jun Fukuda'nın ‘‘Godzilla, Dünyayı Titreten Canavar’’, Inoshiro Honda'nın ‘‘Uzay Canavarı’’, Ching Siu Tung'un ‘‘Çin Hayalet Hikayesi’’ ve Katsuhiro Otomo'nun ‘‘Akira’’sı gösterilecek. Türk Sineması'ndan örneklerin de yer alacağı festivalde, Mehmet Muhtar, Turgut Demirağ, Ümit Deniz ve Atıf Kaptan'ın anısına, ‘‘Drakula İstanbul'da’’ adlı fantastik film sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!