Falcıyla çalışan çete yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Falcıyla çalışan çete yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 00:00

Uyuşturucu teslimatı öncesi falcıya yıldızname baktırıp, "Polis var mı, yok mu" diye onay alan çete, 50 kg. eroin satışı yaparken suçüstü yakalandı.

ANKARA’da piyasaya çok miktarda eroin süreceği bilgisini alan narkotik dedektiflerinin takibe aldığı çeteye, yıldızname falı bakan bir falcının yardım ettiği belirlendi. Çete lideri İsa A. ile irtibata geçen polis, müşteri gibi davranarak 50 kg. eroine alıcı oldu.

Polis yok onayı aldı

Bir parkta gerçekleştirilen buluşmada alıcı kılığındaki polis ile İsa A. pazarlıkta anlaştı. Falcı Cesikan A.’yı telefonla arayan İsa A., "Çok kárlı bir iş anlaşması yaptım. Yıldıznamene bir bakıver sıkıntı olmasın. Yarım saat sonra arayacağım" diyerek Cesikan’dan falına bakmasını istedi. Sürenin dolmasının ardından tekrar falcı Cesikan’ı arayan İsa A., "Polis yok. Hiçbir pürüz yok" cevabı ile derin bir oh çekti. Altındağ’daki bir eve çetesini toplayan İsa A. eroinleri birer kiloluk torbalar haline getirdi. 50 kilogram eroin için pazarlık yapan İsa A. torbalardan sadece birkaçına toplam 2 kilogram tutarında eroin koydu, diğerlerini tozla doldurdu. İsa A. yanında adamları Yavuz S., Faris A. ve Taner P. teslimata giderken yapılan baskınla yakalandı.

Akrep mührü bastılar

Yapılan incelemede İsa A’nın inandırıcı olması için torbaların üzerine kendi yaptırdığı "akrep" mührünü bastığı, böylece paketleri İran ya da Afganistan’dan gelmiş gibi gösterdiği anlaşıldı. İsa A. ve arkadaşları tutuklanırken, falcı Cesikan A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!