Fala inanma falsız kalma

Güncelleme Tarihi:

Fala inanma falsız kalma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:00

Falcılar Sokağı, mutluluğu fallarda arayanların hayatlarını, insanların umutlarını sömüren sahte hocalar ve falcıların rant savaşını sahneye taşıyor.

Oyunda özellikle vurgulanan nokta, fal olayının sadece terapi olarak algılanması ve asla abartılmaması. Falcıları barındıran mekânların açılışından kapanışına kadar geçen süreyi anlatan oyun, fallara inanarak hayatlarının akışını değiştiren insanların hangi noktalara vardığını gözler önüne seriyor. Nisan ayında Muammer Karaca ve Haldun Dormen tiyatolarında sahnelenecek olan oyunda Esra Sönmezer ile Arif Güngör rol alıyor. Zülfü Hamit Altın’ın yazıp yönettiği oyunun genel sanat yönetmenliğini ise Yalçın Avşar üstlendi.
Zülfü Hamit Altın, oyunu şu sözlerle anlatıyor: “Şu İstanbul’da falına baktırmayan kimse kalmadı. Biz de faldan medet umanların ne hallere düştüklerini gözler önüne serecek bir oyun sahneye koymak istedik. Güleriz ağlanacak halimize derler ya hani. Bizim oyunda da aynı durum söz konusu.” Falcılar Sokağı’nı 20 Nisan, 5 - 21 Mayıs tarihinde Muammer Karaca Sahnesi’nde, 21 Nisan Haldun Dormen Sahnesi’de izleyebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!