Güncelleme Tarihi:
Güleçyüz, ülkelerin gelişmişliğinin sivil toplumun yönetime katkısıyla doğru orantılı olduğunu kaydederek, bireylerin doğumundan ölümüne kadar trafikte bulunduğunu anlattı. İnsanların hayatının yaya, sürücü ve yolcu olarak trafikte geçmesine rağmen, bununla ilgili tüm yasa ve kuralların devlet eliyle yapıldığını dile getiren Güleçyüz, 1997 yılında 2918 sayılı Karayolları Trafik Yasası'na eklenen maddeyle, sivil halkın da trafiğin denetlenmesine katkı sağlamasını içeren fahri trafik müfettişliği uygulamasının hayata geçirildiğini söyledi.
Güleçyüz, hastanedekilerle yılda 7 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de 27 bin 844 fahri trafik müfettişi görev yapıyor. İstanbul'da görevli müfettişler tarafından 11 ayda 45 bin ceza kesildi, bu rakam Türkiye genelinde 150 bini buluyor" şeklinde konuştu.
"Müfettişler tarafından en çok kırmızı ışıkta geçenlere ceza kesildi" diyen Güleçyüz, trafiği aksatacak şekilde şerit değiştirme ve park etme, ters yola girme, dönüş kurallarına uymama, güvenli takip mesafesini korumama ve gereksiz korna çalma gibi hataların çoğunlukta olduğunu dile getirdi.