F tipine protesto eylemleri bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

F tipine protesto eylemleri bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit ve Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün ‘‘erteledik’’ dediği F tipi cezaevlerine karşı protestolar devam ediyor. Ankara'da Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 150 kişilik topluluk, ‘‘F Tipi Cezaevleri Kapatılsın’’, ‘‘İçerde dışarda hücreleri parçala’’, ‘‘Yaşasın ölüm orucu direnişimiz’’ sloganlarını atarak Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Burada, basın açıklaması yapan topluluk, tekrar aynı yoldan Ziya Gökalp Caddesi'ne dönerek dağıldı.

İstanbul Bakırköy Meydanı'nda toplanan bir grup, ölüm oruçlarına destek vermek ve F Tipi Ceazevi'ni protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı. Sloganlar atan ve döviz açan gruba polis müdahale etmedi. Grup, oturma eyleminden sonra sessizce dağıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, 'ölüm orucu'ndaki müvekkillerine destek vermek amacıyla açlık grevine başladı.

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde (üstte) toplanan bir grup hükümlü ve tutuklu yakını ile İnsan Hakları Derneği temsilcileri, F tipi cezaevlerini protesto etti. Ölüm orucunun sona erdirilmesi için devletin kararından vazgeçmesi gerektiğini belirten eylemciler, yeni ölümlerin yaşanmamasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!