F Tipi cezaevini tanıtım turu

Güncelleme Tarihi:

F Tipi cezaevini tanıtım turu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 11:31

TÜRKİYE’de 6 yıl önce cezaevlerine yönelik operasyon sonrası yüksek güvenlikli olarak inşa edilen, organize suç örgütü lider ile üyeleri ile terör suçlularının kaldığı Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi bürokratlara ve askeri görevlilere tanıtıldı. Organize Suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın da kaldığı Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’ni gezdiren Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Yiğit, “Burada hükümlü ve tutukluların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor” dedi.

Türkiye’de koşullarının ağır olduğu gerekçesi ile hükümlü ve tutukluların açlık grevi yaptığı, yakınlarının da kapatılmasını istediği F Tipi Cezaevlerinin tanıtılması için bakanlık atağa geçti. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Yiğit, bakanlıktan aldığı özel izinle Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Demir, Recep Erol, Baro Başkanı Hasan Orta, İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Öztürk, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine cezaevini gezdirdi.

‘AVRUPA STANDARTLARININ ÖTESİNDE’

Cezaevi’ne gelen konukların kimlik tespiti yapıldıktan sonra el izleri ile göz retinaları kaydedildi. Konuklarına cezaevini tanıtan Başsavcı Yiğit, hükümlü ve tutukluların 242 kamera ile 24 saat aralıksız 41 monitörden izlendiğini belirterek, “Cezaevimiz kurulduğu günden bu yana Avrupa Birliği yetkilileri tarafından defalarca kontrolden geçirildi ve kontroller sonucu Avrupa standartlarının ötesinde olduğu bize bildirildi” dedi. Cezaevindeki mahkumların yaşantılarından da bahseden Başsavcı Yiğit, “Cezaevinde koğuşlar tek kişilik ve üç kişilik olmak üzere iki tip olup dubleks ev görünümündedir. Burada terör, organize suç örgütü üyeleri ve çete mensuplarının içinde bulunduğu toplam 390 mahkum var” diye konuştu.

Mahkumların cezaevinde sosyal ve kültürel alanlarda kurulu bulunan futbol sahası, kapalı spor salonu ve voleybol sahasından faydalanabildiğini anlatan Başsavcı Yiğit, cezaevine günlük gazeteler getirildiğini ve mahkumların dünyadan haberdar olmasının sağlandığını, ayrıca Açıköğretim Fakültesi'ne kayıtlı 7 mahkumun da eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!