Ezgi Saydam - Kamerhan Turan

Güncelleme Tarihi:

Ezgi Saydam - Kamerhan Turan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 12:10

Akbank Sanat
30 Aralık 2009
20:00

Haberin Devamı

NE KADAR: Tam: 12,00 TL, Öğrenci: 7,00 TL

Ezgi Saydam, mezzo soprano
Kamerhan Turan, piyano

Ezgi Saydam


Mezzo Soprano Ezgi Saydam, Salzburg Mozarteum'da Prof. Hanna Ludwig ve Viyana'da Carol Byers ve James Pearson ile çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi "müzik yöneticiliği" bölümünde Master derecesini Ateş Orga ile tamamladı.İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarın da “Sanatta Yeterlik” doktora çalışmasına devam etti.

1995 yılında İstanbul Barok topluluğu ile Henry Purcell'in Dido ve Aeneas operasında rol aldı.

2000-2001 sezonunda Londra'da St. John's Smith Square konser salonunda da L.V. Beethoven'ın İskoç Şarkılarını seslendirdi ve CD kaydını gerçekleştirdi. 2001-2002 yılında İstanbul, Belçika, Almanya ve İsviçre'de konserler verdi. G.Mahler, M.De Falla ve R.Schumann'ın liedlerini yorumladı.
Özellikle opera repertuarında Mozart ve Rossini aryalarının yorumuyla dikkat çekti. Sanatçı 2004 Mayıs'ında, Viyana'da W.A.Mozart’ın Cosi Fan Tutte operasında Dorabella rolünü oynadı.İngiltere’de Uluslararası Ripon  Müzik Festivali'nde Beethoven’ın 9. Senfonisini seslendirdi.
 
2005 de Mısırda  Kahire ve İskenderiye operasında ardından Londra da konserlerine devam etti. 34.Uluslararası İstanbul Müzik Festivalinde  bir resital verdi ve  ilk solo şarkı albümünü CD olarak yayınladı.
 
Köln Bergisch Gladbach ve Brüksel konservatuarın da  resital vermek üzere davet edildi.(Eylül, 2009).
                                                             
Kamerhan Turan

Kamerhan Turan1987 yılında Viyana Müzik Akademisi'ne girdi. Viyana'da Prof. Noel Flores ve Prof. Roland Keller ile çalıştı.
 
1990 Moncalieri, 5. Avrupa Müzik Yarışması ve 1993 "IBLA Grand Prize - Uluslararası Piyano Yarışması”nda kazandığı birinciliklerin yanısıra 1992 Senigallia, 1995 Ettore Pozzoli ve 1996 Roma Uluslararası Piyano yarışmalarında da finale kalarak çeşitli ödüller aldı.
 
Uluslararası birçok ülkede verdiği  konserlerin ve resitallerin yanısıra, Avusturya'da Pepperland Records Harmonia Classica Records Hollanda’da Brilliant Classics ve ABD'de "Athena Records"tarafindan CD'leri yayınlanmıştır.

Program: C.Porter, J.Kern, O.Hammerstein, G.Gershwin, R. Rodgers, L.Bernstein, K.Weill

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!