Ezanı kısmanın hesabı sorulur

Güncelleme Tarihi:

Ezanı kısmanın hesabı sorulur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, ‘‘Eceli gelen camiyle uğraşır'' diyen eski ortağı RP Lideri Necmettin Erbakan'a destek verdi. Çiller, dün DYP Grup toplantısında hükümeti, Erbakan'ın sözlerini çağrıştıran bir üslupla tehdit ederek, ‘‘Siz değil imam hatip okullarını, değil ezanları kısmayı, bütün camileri kapatsanız, bu millet yine gereğini yapar ve sonra sizden hesap sorar'' dedi.

8 yıllık zorunlu eğitimden yana olduklarını, ancak kesintisiz temel eğitime karşı olduklarını açıklayan Çiller, hükümet tasarısına ‘Homo Sovyetikus' adını taktı. Çiller, ‘‘Çağdaş eğitim adına çağdaşlığı boğuyorsunuz. Homo Sovyetikus. Tek tip Sovyet vatandaşı. Bunu Stalin dönemi bile yapamadı'' iddiasında bulundu. Çiller, 8 yıllık kesintisiz eğitim için, ‘‘Siyasi yaşamım pahasına bunu yapacağım'' diyen Başbakan Mesut Yılmaz'ı da eleştirdi. Yılmaz'ın kapalı kapılar ardında ‘‘Benim de içime bu sinmiyor'' dediğini iddia eden Çiller, ‘‘Meclis tutanaklarında 5+3'ü savunuyorsunuz. Birden bire ne oldu size. Yukardan ne indi size?'' diye sordu.

Türkiye'nin en önemli sorununun demokrasi olduğunu belirten Çiller, DYP'yi de ‘‘demokrasinin kurtarılmış kalesi'' olarak niteledi. Çiller, ‘‘Lütfedilmiş bir saksıda çiçek olmaya talip değiliz. Milletin gölgesinde toplanacağı bir ulu çınar olmaya talibiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!