Eyvah, karım ABD’den döndü

Güncelleme Tarihi:

Eyvah, karım ABD’den döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 00:00

Muhtar Nazaryan’ı 13 yıl önce terk eden eşi Numune Nazaryan, 10 gün önce ABD’den Türkiye’ye döndü. Terk edilen koca eşini eve almadı. Sokakta kalan Numune Nazaryan da kocasının Nişantaşı’ndaki ayakkabı dükkanını işgal etti.

NUMUNE Nazaryan, Şişli’de 52 yıldır ayakkabı imalatı yapan, 81 yaşındaki Muhtar Nazaryan’ın ikinci eşi. 1983 yılında evlendiler. Hiç çocukları olmadı. Muhtar Nazaryan’ın ilk eşinden üç çocuğu var.

Nazaryan çiftinin sorunları evliliklerinin ilk yıllarında başladı. Muhtar Nazaryan, sinir hastası olduğu için ilaç tedavisi görüyordu. Evlerinde kavga hiç eksik olmuyordu. Muhtar Nazaryan, "Bana bıçak attı. Kalçama saplandı. Yarasını halen taşıyorum" diye anımsıyor bir kavgalarını. Eşinin 1993 yılında kendisini terk ettiğini ve adres bile vermeden Los Angeles’taki yakınlarının yanına yerleştiğini söylüyor.

Numune Nazaryan, 10 Temmuz’da İstanbul’a döndü. Eşinin Kurtuluş’taki evine gitti. Zaten terk edildiği için acı çektiğini söyleyen Muhtar Nazaryan, onu eve almadı. Numune Nazaryan, ertesi gün, kocasının bir yıl önce taşındığı Nişantaşı Zafer Sokak’taki ayakkabı dükkanına yerleşti.

PSİKOLOJİK SORUNLU

Bir haftadır dükkanın deposunda yatıp kalkan Numune Nazaryan, çarşamba akşamı polisi arayarak, "Kocam beni dükkana kilitledi" diye yardım istedi. Tezgahtárı evinden çağıran polis, dükkanı açtırdı. Numune Nazaryan ve şikayetçi Muhtar Nazaryan ifade vermek için polis merkezine gitti. Ancak henüz boşanmadıkları için polis işlem yapmadan çifti serbest bıraktı.

Dükkanda yaşamaya devam eden Numune Nazaryan, evliliği kötü gidince ABD’ye kaçtığını ve 2000’de beyin ameliyatı olduğunu söyledi. Eşinin ameliyat masraflarını karşılamadığını ve dönüşü için uçak bileti göndermediğini belirten Numune Nazaryan, 13 yıl sonra döndüğünde anahtarlarının evin kapısını açmadığını belirtti.

Eşinin adresi bulunamadığı için bir türlü boşanamadığını belirten Muhtar Nazaryan ise yaşadıklarını "Karım ruh hastası. Söylediklerinin bir tanesi bile doğru değil. Artık tiksindiğim için onu kabul edemiyorum" diye konuştu.

ELİNDEN SU İÇMİYORUM
/images/100/0x0/55ea0b2cf018fbb8f8668d21


Karısının dükkandaki müşterilerini yavaş yavaş kaçırdığını anlatan Muhtar Nazaryan, "İtibarım zedelendi. Zarar ediyorum. Onun varlığı burada huzursuzluk yaratıyor. Dükkanın mal sahibi onu burada istemiyor. Bir türlü onu başımdan atamadım. Ne yüzle bana geri döndü zaten anlamıyorum" dedi. Muhtar Nazaryan bu işin huzur içinde tatlıya bağlanmasını da istedi: "Ama onun bu dengesizlikleriyle mümkün değil. Zaten sinir hastasıyım buradan gitmezse neredeyse katil olacağım. Tabiri caizse belki beni zehirler diye korkumdan onun elinden su bile içemiyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!