Eylül Çocukları

Güncelleme Tarihi:

Eylül Çocukları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 17:50

Genç ressamlarımızdan Seren Ceren'in son sergisi 'Eylül Çocukları'nı 29 Eylül – 3 Kasım 2011 tarihleri arası Beşiktaş Sanat Galerisi’nde görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sanat, insanlık tarihinin her döneminde var olan bir olgudur. Geçmişten günümüze baktığımızda insanlığın getirdiği evrimler, yaşama ve yaşama bakışları yaşadıkları dönemle her toplumda faklı biçimlerde ve görünümlerde ortaya çıkmıştır.

Günümüzde de sanat, günümüz sanatçılarıyla toplumun içinde bulunduğu durumu farklı bakış açıları ile sergilemektedir. Bende bu birikimlerden yola çıkarak, gözlemlerimle toplumumuzda ki yaşanılan sosyolojik yapıyı bazen imgesel bazen derealiteyi, plastik ve kavramsal kaygılarla soyutlayarak gerek renk, gerek biçim olarak kendi aralarında oluşturdukları komposizyonlarıylazaman zaman da mesaj verme adına çalışmalarımı sürdürüyorum.

  

Haberin Devamı
Eylül Çocukları’na ait anlatım

Eserlerimdeki amaç, ne kimseye ayna tutmak ne de projeksiyonla yaşananları büyütmektir. İlk ağızlardan dinlerken bile titrediğim, günümüzde dahi güncelliğini yitirmeyen güneşe yüzünü dönmüş gün çiçeklerinin koparılan yaşamlarını unutmamak ve unutturmamak için bellekleri eşelemektir.

 

Seren Ceren kimdir

1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Asyalı 2000 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne girdi.

/images/100/0x0/563c92cbf018fb32c8ec43a5


2004 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Yrd.Doç.Dr. Kemal Gürbüz ve Yrd.Doç.Dr. Mürteza Fidan atölyelerin de 4 yıllık eğitimini tamamladı ve mezun oldu.

2000 yılında MÜGSF Galerisi’nde SU – US “YOLCULUKLAR” isimli karma sergide, 2003 yılında MÜGSF Galerisi’nde Kemal Gürbüz ve Sevil Saygı atölye sergisinde, 2003 yılında Fransız Kültür Merkezi’nde “NİYETLENEREK YA DA NİYETLENMEKSİZİN” isimli karma sergide, 2004 MÜGSF Mürteza Fidan Atölye Sergisi’nde, 2008 yılında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Sanalın Gerçeği, Gerçeğin Sanalı” isimli karma sergi’de, 2008 yılında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Parçalar” isimli Kişisel Resim Sergisi’nde, 2009 yılında Hasanpaşa Gazhane Etkinlikleri’nin “Bellek Defteri” projesi’nde, 2009 yılında 19. Tüyap Sanat Fuarı’nda  “Art 216”  karma sergide, 2009 yılında DTGSYO – MÜGSF MEZUNLAR SERGİSİ’nde, 2010 yılında 20. Tüyap Sanat Fuarı “Art 216” karma sergilerde eserleri sergilenen Seren Ceren Asyalı kendi atölyesi ATÖLYE KADIKÖY ART ’da çalışmalarına ve resim dersleri vermeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!