Demet ÖZTÜRK- Mükremin ÖKSÜZGİL / DHA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 00:00
Kayseri’nin Mimarsinan Mahallesi Evliyalar Bölgesi’nde yapılan 635’inci Mimar Sinan’ı anma ve Evliyalar Günü’nde 2,5 ton bulgur, 1,5 ton et, 300 kilo salça, 50 kilo toz biber, 50 kilo yaprak biber, 50 kilo tuz, 550 kilo yağ kullanılarak 50 kazanda 5 ton odun yakılarak pişirilen etli bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı.
Melikgazi Belediyesi Aşçıbaşı Nihat Yerli, “Pilavı pişirmek için hazırlıklara gece 24.00’da başladık. Pilav malzemesinin hazırlanması, odun ateşinin yakılması kazanların getirilmesi, yıkanması ve pilavın pişmesi yaklaşık 16 saat sürdü. 50 kazan etli bulgur pilavının yanında 15 bin kutu ayran, 15 bin şişe de su dağıttık” diye konuştu. Mezar ziyaretleri ve duaların da yapıldığı Mimar Sinan’ı Anma ve Evliyalar Günü etkinliğine 12 bin kişi katıldı.