Evini okul yapacak

Güncelleme Tarihi:

Evini okul yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2007 14:00

MUĞLALI 95 yaşındaki emekli öğretmen Osman Günsan yaşadığı iki katlı bahçeli evi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Çocuğu olmayan Günsan, “Ben öldükten sonra çocuklarıma evim hizmet edecek” dedi.

Haberin Devamı

Emekli öğretmen Osman Günsan ve emekli öğretmen eşi 86 yaşındaki Feriha Günsan tek malvarlıkları olan, iki bin metrekare alan üzerine kurulu iki katlı bahçeli evlerini, ölümlerinden sonra okul olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi. Meslek hayatına 1931'de Fethiye Yunus Nadi Kız Okulu'nda başlayan ve Muğla Kocamustafendi İlköğretim Okulu'ndan emekli olan Osman Günsan, “Ömrümün neredeyse yarısını öğretmenlik yaparak geçirdim. Çocuğumuz olmadı. Okuldaki çocuklar benim çocuklarımdı. Minik yavruları kendi çocuğum gibi sevdim. Ama yaşlandım. Onlara bırakabileceğim tek mirasım evim. Evimin onlara eğitim yuvası olmasını istiyorum. Bundan sonra benim yerime onlara evim hizmet edecek” dedi.

Öte yandan Kocamustafendi İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Yalçın ve genç öğretmenler Günsan'ı ziyaret ederek hediyeler verdi. Yalçın, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Çocuklara hayatı öğretiyoruz. Osman hocamız yıllarını bizim okulda öğretmenlik yaparak geçirdi. Evini okul olarak bağışlamasından son derece mutlu olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!