Evine gelen polise ateş açtı

Güncelleme Tarihi:

Evine gelen polise ateş açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 08:27

MUĞLA'nın Milas ilçesi'nde ihbar üzerine evine gelen polisle silahlı çatışmaya giren 62 yaşındaki Mehmet Yılmaz, polis tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Çıkan çatışmada 25 yaşındaki polis memuru Serhat Ulusoy vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaralandı.

ÖNCE KURUSIKI TABANCAYI TESLİM ETTİ

Olay, bugün saat 19.00 sıraılarında Gümüşlük Caddesi 97 numarada meydana geldi. Bir kişinin havaya ateş ederek çevreyi rahatsız ettiği ihbarını alan Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şikayet edilen adrese gitti. İşçi emeklisi olduğu ve felçli eşiyle birlikte yaşadığı öğrenilen Mehmet Yılmaz'ın evine gelen polis memurları Serhat Ulusoy ve Yaşar Baturan Yılmaz'a ikametten çevreye ateş edildiği yönünde vatandaşların şikayetçi olduğunu iletti. Şikayet üzerine Yılmaz, evinde bulunan kurusıkı tabancayı polis memuruna teslim etti. Kurusıkı tabancayı teslim alan polis memuru Serhat Ulusoy'un, Yılmaz'a bahçesinde gerçek mermi kovanlarını gördüklerini ve havaya ateş edilen silahın kurusıkı olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Yılmaz, diğer silahı getireceğini söyleyip evin içerisine girdi. Elinde tabancayla geri dönen Yılmaz, kapının önünde bulunan polislere ateş etmeye başladı. Açılan ilk ateşte polis memuru Serhat Ulusoy yaralandı. Ekip arkadaşı Yaşar Baturan, yaralanan Ulusoy'u hemen kapının önünden alarak daha uygun bir yere taşıdı ve olay yerine destek ekip çağırdı. Yaralı Ulusoy, ekip arabasıyla 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

YAKLAŞIK YARIM SAAT DİRENDİ

Arkadaşlarına yardım için gelen polis ekipleri, Yılmaz'a teslim ol çağrısı yaptı. Yılmaz'ın yine ateşle karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Yılmaz vurularak etkisiz hale getirildi. Çatışmanın sona ermesinin ardından evin içerisine giren polisler, Yılmaz'ın kanlar içerisinde yerde yattığını görünce durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Yılmaz, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayıp olay yerinde hayatını kaybetti.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Milas'a gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Ay, “Akşam saatlerinde havcaya ateş edildiği yönünde ihbarın alınması üzerine ekiplerimiz olay yerine geliyor. Alkollü olan şahıs polis memurlarına 5 el ateş ediyor ve polis memuru Serhat Ulusoy, göğsüne ve koluna 3 kurşun isabet ediyor. Kurşunlar öldürücü bölgelere denk gelmemiş, bu sevindirici bir durum. Hayati tehlikesi yok. Beklenmedik ve üzücü bir olay. Zanlının eşiyle problemler yaşadığını ve aşırı alkollü olduğunu tespit ettik. Olay yerine takviye kuvvet olarak gelen polis memurumuz tek el ateş ederek şahsı etkisiz hale getirdi. Evde yapılan inhcelemelerde 35 adet mermi bulundu. Şahıs etkisiz hale getirilmeseydi onları yine meslektaşlarımıza veya vatandaşlarımıza kullanabilirdi. Zanlı göğsünden vurularak etkisiz hale getirildi” dedi.

İLÇE OLARAK ÜZGÜNÜZ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Üzücü bir olay yaşadık. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine ateşle karşılık verilmesi sonucu bir polisimiz yaralandı ve bir kişi yaşamını yitirdi. Polis memurumuz hastanede tedavi altında. Savcılık gerekli incelemeyi yapıyor. Bu olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgünüz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!