Evine 200 metre kala öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Evine 200 metre kala öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 14:57

ADANA'da 20 gün önce askerden gelen 22 yaşındaki Ümit Gökbayrak, evlerine 200 metre uzaklıkta, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısı sonucu öldü.

Ümit Gökbayrak, akşam saatlerinde işyerini kapatıp 24 Sokak'taki evine giderken, arkasından yaklaşan siyah bisikletli, 20- 23 yaşlarında gri pantolon, gri tişört ve siyah şapkalı bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganın 9 mm çaplı tabancasından çıkan ve sırtına isabet eden 4 kurşunla ağır yaralanan Gökbayrak, yakınları tarafından taksiyle Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan ise İsmetpaşa Mahallesi ara sokaklarına girerek izini kaybettirdi. Hastanede müdahale edilen Ümit Gökbayrak, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen Ümit Gökbayrak’ın ağabeyi 32 yaşındaki Tamer'in, ‘tabancayla adam öldürmek’ suçundan cezaevinde yattığını belirledi. Ümit Gökbayrak'a da bu olayın karşılığını vermek amacıyla ağabeyinin hasımlarının saldırı düzenlemiş olabileceğini değerlendiren polis, saldırganın kimliğinin belirlenmesi için soruşturmayı genişletti.

Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Ümit Gökbayrak'ın cenazesi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından yakınlarına teslim edildi. Ümit Gökbayrak'ın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

2007 yılı Temmuz ayında, Kocavezir İş Merkezi'nde hurdacılık yapan Tamer Gökbayrak ile 22 yaşındaki Murat Akgül iş merkezinin önünün temizlenmesi nedeniyle çıkan tartışmada, dönemin site yöneticisi Garip Erbaş'ın adamlarının silahlı saldırısında yaralanmış, Gökbayrak'ın tabancayla karşılık verdiği 29 yaşındaki Bülent Artık ise ölmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!