Evden 2 kamyon çöp çıktı

Güncelleme Tarihi:

Evden 2 kamyon çöp çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 12:06

Aksaray’da bir evden etrafa pis koku yayıldığı yolunda şikayeti değerlendiren Aksaray Belediye Zabıta ekipleri, 43 yaşındaki Hikmet Kovalak’a ait evden 2 kamyon dolusu çöp çıkardı.

Çöplerin çıkartılmasına direnen Hikmet Kovalak’ın eşi 40 yaşındaki Meliha Kovalak, bazı eşyaarı tekrar evine taşımaya çalıştı. Aienin 8 yaşındaki çocuğu Sevgi Kovalak ise, çalışmaları şaşkınlıkla izledi. Sevgi Kovalak, ‘Bu çöp evde mi yaşıyorsunuz?’ sorusuna, sadece kafasını sallayarak karşılık verdi.

Merkez Tacın Mahallesi 1870’inci Sokak sakinleri, son günlerde mahalleyi kötü bir kokunun sardığını belirterek, Aksaray Belediyesi’nden yardım istedi. Şikayet üzerine araştırma yapan zabıta ekipleri, dün saat 20.00 sıralarında sokaktaki Hikmet Kovalak’a ait eve geldiklerinde büyük bir bölümünün çöple dolu olduğunu fark etti. Evin içindeki çöpler iş makineleriyle kamyona taşındı.

Evdeki çöplerin taşınması sırasında temizlik görevlileri koku nedeniyle zor anlar yaşadı. Evde yaşayan 8 yaşındaki Sevgi Kovalak ise, çalışmaları ağlamaklı bir şekilde izledi. Minik kız, “Bu çöp evde mi yaşıyorsunuz?” sorusuna sadece kafasını sallayarak karşılık verdi.

Komşularının yardım amacıyla getirdiği eşyaları eşinin hasta olması nedeniyle yıkayamadığını ve kokunun bu nedenle oluştuğunu söyleyen Hikmet Kovalak, “İşim yok çalışamıyorum. Rahatsız olduğum için bana kimse iş vermiyor. Komşularımız bize giysi yardımları yapıyor. Eşim hasta olduğu için giysileri temizleyemediğinden böyle bir koku oluşmuş. Komşularımızın desteğiyle eşim, 2 çocuğum ve gözleri görmeyen ağabeyimle yaşamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

EŞYALARI GERİ ALMAYA ÇALIŞTI

Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda evdeki çöpler tamamen boşaltılırken, elbiselerin ve halıların atılmasına karşı koyan Meliha Kovalak, belediye işçileri tarafından dışarı çıkartılan eşyaları tekrar içeriye taşımaya çalıştı. Aksaray Belediyesi zabıta ekiplerinin de katıldığı temizlik çalışması sırasında ev sahipleri “Neden eşyalarımızı atıyorsunuz?” diyerek görevlilerle tartıştı. Çöp evin boşaltılmasını izleyen mahalle sakinleri, ise “Gerçekten çok kötü bir koku geliyordu. Evin temizlenmesi çok iyi oldu” dedi.

Belediye yetkilileri, Kovalak ailesinin geceyi komşularında geçirdiğini belirtti. Yetkililer, evin temizlenip ilaçanarak boyanacağını, belediye tarafından alınacak yeni eşyaların yerleştirilmesinin ardından aileye teslim edileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!