Güncelleme Tarihi:
Evde Ramazan pidesi tarifi malzeme listesi ve hazırlanışı ile birçok kişinin merak ettiği konu oldu. İşte, malzeme listesi ve pidenin hazırlanışı;
Ev yapımı ramazan pidesi tarifi malzemeler:
* 6 su bardağı un (600g)
* 4 çay kaşığı instant kuru
* 8-9 gr hamur mayası
* Yarım su bardağı ılık su (300ml)
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için malzemeler;
* 1 yemek kaşığı su
* 1 adet yumurta
* Çeyrek çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı çörek otu
EVDE RAMAZAN PİDESİNİN HAZIRLANIŞI
1-Fırınınızı önceden 220°C ayarlayıp ısıtın.
2-Unu, bir karıştırma kabına eleyerek aktarın. Üzerine maya, şeker ve suyun 1/3’ünü ilave edin.
3-Kıvamı kontrol ederek su ilave etmeye devam edin.
4-Hamuru, hafif çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta, maya tamamen eriyene ve kıvamını alana kadar 12-15 dakika yoğurun.
5- Instant kuru hamur mayasını önceden eritmenize gerek yoktur. Yoğurarak eritip, çalıştırabilir, daha kısa sürede pratik bir şekilde sonuç alabilirsiniz.
6-Ekmek hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 60-70 dakika bekletin.
7-Mayalanan hamura bastırıp hafifletin, 10 dakika daha yoğurup
8- 2 parçaya ayırın.
9-Her iki parçayı da ayrı ayrı, hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açın.
10-Açıp şeklini verdiğiniz pide hamurlarını, tekrar mayalanması için 20-25 dakika oda sıcaklığında bekletin.
11-Mayalanan hamurun yüzeyinde, bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atın.
12-Bir karıştırma kabında yumurta ve suyu çırpın. Pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık yardımı ile sürün.
13-Üzerine çörek otu serpiştirip, önceden 220°C ısıtılmış fırında
14- 12-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.