Güncelleme Tarihi:
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte ev baklavası tarifi yoğun şekilde aranmaya başladı. Fiyatlar baklavanın kalitesine göre değişiklik gösterirken, kaliteli baklavanın kilosu bazen 100 liraya kadar çıkabiliyor. Bu durumda baklavalarını kendileri yapmak isteyen vatandaşlar, ev baklavası tarifi araştırıyor. İşte, en pratik ve lezzetli ev baklavası tarifi...
EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?
Kurban Bayramı'nda misafirlerine ev baklavası ikram etmek isteyen vatandaşlar, ev baklavası tarifini sorguluyor. İşte, ev baklavası malzemeleri ve tarifi…
MALZEMELER
3 adet yumurta - 1 su bardağı süt -1 su bardağı sıvı yağ - 1 adet kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı sirke - ½ çay kaşığı tuz - Un - 300 gram çekilmiş ceviz ya da fındık - 200 gram margarin - 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Şerbeti için malzemeler
4 su bardağı şeker - 5 su bardağı su - 1 ya da 2 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi ve kabartma tozunu yoğurma kabına boşaltın. Alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün. Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpin ve 10’ar 10’ar üst üste koyun. 10’arlı olarak grupladığınız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün, fırına verin.
Şerbetin hazırlanışı
4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Şerbetin içerisine birkaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuk baklavanızın üzerine sıcak şerbeti dökün.