Güncelleme Tarihi:
Türkiye Lokantacılar Federasyonu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Sezer, Konya'nın etli ekmeÄŸinin dünyada tanınması ve uluslararası bir yemek haline gelmesi için çalışma baÅŸlattıklarını söyledi.Â
Ä°lk iÅŸ olarak etli ekmeÄŸe patent almak için Patentler Yüksek Kurulu'na baÅŸvurduklarını ve önümüzdeki günlerde patentin onaylanmasını beklediklerini ifade eden Seer, ÅŸunları kaydetti:Â
''Patenti aldıktan sonra Türkiye'nin ve Dünya'nın neresinde olursaolsun Konya'nın etli ekmeğini satmak isteyenlerin bizden izin almalarıgerekecek. Menülerine etli ekmeği koymak isteyen lokantalar, etli ekmek için belirlenen standartları yerine getirirlerse satış hakkını elde edecekler.
Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız araÅŸtırmalarda yüzlerce lokantanın Konya etli ekmeÄŸi adı altında bu pideyi sattıklarını belirledik. ÖrneÄŸin Almanya'da 4 ayrı lokantanın Konya'nın etli ekmeÄŸini sattığını tespit ettik. Patent alındığında ÅŸartları taşımayan hiç kimse Konya Etli EkmeÄŸi adı altında satış yapamayacak.''Â
Yapılan tanıtım çalışmaları ile Konya etli ekmeÄŸinin, dünyaca ünlühamburger ve pizzanın en büyük rakibi haline getirileceÄŸini vurgulayanSezer, ''Bugün nasıl dünyanın her köşesinde pizza ve hamburger ana caddelerdeki lokantaların menülerini süslüyorsa, giriÅŸimlerimizden sonra seçkin damak zevkine sahip ülkelerde Konya'nın Etli EkmeÄŸi de buyemeklerin yanında yerini alacak'' diye konuÅŸtu.Â
   Â
Patentin yanı sıra, etli ekmeÄŸin yararları ve lezzeti ile tüm özelliklerini anlatan bir internet sitesi oluÅŸturmak için baÅŸlattıkları çalışmalarının son aÅŸamaya geldiÄŸini belirten Sezer, sitenin etli ekmeÄŸin dünya mutfağındaki layık olduÄŸu yeri almasına büyük katkı saÄŸlayacağını ifade etti.Â
Sezer, tanıtımın, bu yılın Ekim ayı içinde Konya'da ilk kez düzenlenmesi planlanan ''Konya Etli Ekmek Festivali'' çerçevesinde kültürel etkinliklerle destekleneceÄŸini sözlerine ekledi.Â