Etiler bombası Ayten Bal'ın bacağını kopardı

Güncelleme Tarihi:

Etiler bombası Ayten Balın bacağını kopardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 12:11

ETİLER’de saat 09.00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bir sokak önündeki patlamada 1’i polis 8 kişi yaralandı. Patlamada, Arkadaşı Ceyhan Mercan ile otomobille olay yerinden geçen Ayten Bal bacağını kaybetti. Bal, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın akrabası çıktı.

Haberin Devamı

PATLAMADA BACAĞINI KAYBETTİ /  FOTO GALERİ

RIZA ÇALIMBAY HASTANEYE KOŞTU

Etiler Nispetiye Caddesi Koç köprüsü altında meydana gelen patlamada 38 yaşındaki Ayten Bal bacağını kaybetti. Özel bir şirkette müşteri temsilcisi olarak çalıştığı öğrenilen Bal, arkadaşı Ceyhan Mercan ile aracıyla ilerlerken patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle birlikte araçta büyük hasar oluşurken Bal ve arkadaşı yaralandı.   

İŞTE ETİLER'DEKİ PATLAMA ANI / WEB TV

RIZA ÇALIMBAY'IN AKRABASI ÇIKTI

RIZA ÇALIMBAY'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Sabah saatlerinde Etiler'deki Koç köprüsü altına meydana gelen patlama sonrası yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Ayten Bal babası Mustafa Bal kızının durumuyla açıklamalarda bulundu. Baba Bal, kızının her gün aynı saatte işe gitmek için yola çıktığını, bugün yol kapalı olduğu için geç kaldığını belirtti. Ayrıca hastaneye Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’da gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çalımbay, Bal ailesi ailesiyle akraba olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

YANINDAKİ ARKADAŞI: NE ANLATAYIM Kİ

Etiler'de sabah saatlerindne meydana gelen patlama yaralanan ağır yaralanan Ayten Bal'ın sabah saat 10.00 sıralarında başlayan ameliyatı saat 13. 00 sıralarında sona erdi. Bal'ın ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Bal'ın sağ bacağının diz kapağın altından kesildiği sol bacağında ise kırıklar olduğu ulaşılan bilgiler arasında. Bu arada Ayten Bal'ın yakınlarının Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bekleyişi sürüyor.

"ARABADA PATLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞLER "

Patlama sırasında Ayten Bal'ın kullandığı araçta ön koltukta oturan Ceyhan Mercan ise hastanede beklemeye devam ediyor. Mercan sigara içmek için dışarı çıktığı sırada gazeteciler tarafından görüntülendi. Patlamayı yüzündeki ufak sıyrıklarla atlatan Mercan'ın gömleğindeki kan izleri dikkat çekti. Konuşmak istemeyen Mercan'ın eşi Cemal Mercan olayı nasıl haber aldığını anlattı.

Cemal Mercan, " Bana haber verdiler. Habere göre direk buraya geldim. Ne olduğunu onlar da tam olarak bilmiyor. Arabayla geçerken, o anda bir patlama olmuş. Arabada bir patlama olduğunu düşünmüşler. Arabayı durduramamışlar. Araba durunca eşim iniyor. Ayten hanım çıkamayınca ' Abla beni kurtar ' deyince, eşim bağımaya başlamış. o anda oradakiler yardım etmiş " şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"NE ANLATAYIM Kİ. HERŞEYİ BİLİYORSUNUZ "

Bu arada yaşadığı patlamanın şokun atlamadığı görülen Ceyhan Mercan bir süre acil servis girişindeki bankta oturdu. Gazetecileirn ısrarı soruları karşısında " Birşey yok. Sadece arkadaşım. Ne anlatayım ki, herşeyi biliyorsunuz " diye konuştu. Mercan daha sonra hastaneye girdi.

"YOL KAPALIYMIŞ. GEÇ KALMIŞ"  

Mustafa Bal, kızının sadece yüzünü görebildiğini kaydetti. Bal, "Ameliyata aldılar. Daha sonra bilgi alamadık. Baba dedi bana bağırdı. Ameliyat iki saat dediler. Doktorlar ameliyatta dediler. Az önce muamele yaptık. Eşim yukarıda oturuyor. " dedi.

Kızının 5 - 6 senedir aynı iş yerinde çalıştığını kaydeden baba Bal, kızının yanındaki kişinin yeğeni Ceyhan Mercan olduğunu ve bu sabah kızına 'Akmerkez'e kadar beni bırakır mısın?' dediğini belirtti.

Haberin Devamı

Kızı Ayten Bal’ın Akmerkez'den otobana çıktığını oradan da Ataşehir'e iş yerine gittiğini söyleyen Bal ‘Kızım her zaman aynı saatte evden çıkıyordu. Bugün yol biraz kapalıymış. Geç kalmış.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada Bal ailesini ziyarete Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay geldi. Baba Bal'a geçmiş olsun diyen Çalımbay, "Yakınımız çok yakınımız. Televizyonda söyledi haber aldık. Akrabalık da var çok yakın arkadaşımız. Üzülüyoruz. İnşallah sağlığı düzelir başka bir şey istemiyoruz. Şu anada ayağıyla ilgili bir problem var onu bekliyoruz " şeklinde konuştu.

BACAĞINI KAYBEDEN KADIN HASTANEYE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ/ WEB TV

"YÜZÜNDE AĞIR YANIKLAR VAR"

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanan Yazgülü Şubatlı'nın akrabası gazeteci Tülay Şubatlı, “Yazgülü'nün yüzünde ağır yanıklar var. Saçları da yanmış. En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi” dedi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yakını Yazgülü Şubatlı'yı ziyaret eden gazeteci Tülay Şubatlı, Yazgülü Şubatlı'nın yüzünde ağır yanıklar olduğunu, saçlarının da yandığını belirtti.

İŞTE PATLAMANIN OLDUĞU YER / WEB TV 

Tülay Şubatlı, “En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi. Böyle şiddetli patlamalarda böyle bir durumun olduğunu belirtildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tülay Şubatlı, akrabası Yazgülü Şubatlı'nın halen solunum cihazına bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Yazgülü'nün bu yanıktan ötürü yemek borusunun kapanması önlenmeye çalışılıyor. Halen yoğun bakımda. Sağ gözü de yaralanmış ama ne derece yaralandığını öğrenemedik. Olay sırasında yolda yürüyormuş. Olayın hemen ardından kendi telefonu bozulduğu için başkasının telefonundan eşini arayarak hastaneye kaldırıldığını haber vermiş. Yazgülü'nün bilinci açık.”

Yaralı Sami Işık'ın babası Özcan Işık da oğlunun Levent'teki bir proje mühendislik firmasında çalıştığını ve arkadaşı Agop Demir ile birlikte işe giderken patlamaya maruz kaldıklarını ifade etti.

Özcan Işık, oğlu Sami Işık ile Agop Demir'in Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI       

Bal'ın sağ bacağını kaybettiği öğrenilirken genç kadına yardım eden vatandaşlardan Hatice Karaman olay anını gözyaşları içinde anlattı. Karaman, kadın sürücünün bacağının koptuğunu söyledi. Etiler Polis Meslek Yüksek okulunun önündeki caddede meydana gelen patlama sonrası, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgiliincelemeler sürüyor.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

HÜSEYİN ÇAPKIN'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

VALİ MUTLU : YARALILARIN HAYATİ RİSKİ YOK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Etiler'de meydana gelen patlamada yaralanlar hakkında bilgi almak için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Burada tedavisi devam eden 2 yaralıyı ziyaret eden ve bilgi alan Vali Mutlu, yaralıların ikisinin durumunun ciddi olduğunu belirtti. Vali Mutlu, Etiler'deki patlamayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığını da kaydetti. Vali Mutlu'nun girişi sırasında Ayten Bal'ın amcasının oğlu Ayhan Bal "Kahrolsun PKK" diyerek saldırıya tepki gösterdi.

" KAHROLSUN PKK. BUNUN HESABINI KİM VERECEK ?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri süren Ayten Bal ve Ceyhan Mercan'ı ziyaret etti. Yaralıların durumuyla ilgili bilgi alan Vali Mutlu'nun içeri girişi sırasında Etiler'deki patlamada aprı yaralanan Ayten Bal'ın amcasının oğlu olduğu öğrenilen Ayhan Bal " Kahrolsun PKK. Bunun hesabını kim verecek ? Kırk yaşında bir kızın bacağını aldılar. Adiler. Hain köpekler. " diye bağırdı. Olayı lanetlediğini kaydeden Ayhan Bal, olayı iş yerinde öğrendiğini ve hemen hastaneye geldğini kaydetti. Bal, " Son bilgim, bacağını kaybettik Bir bacağı kırık. Kaburgalarından kırıklar var tabii. Ameliyattan çıktı şimdi . Yoğun bakımda . Psikolojik tedavi görecek. Kabullenecek mi ? "diye sordu.

" BELKİ DE KAMUFLE EDEBİLMEK İÇİN BÖYLE BİR DÜZENEK YAPTLAR "

Bu arada yaralıların durumuyla ilgili bilgi alan Vali Mutlu çıkışta bir açıklama yaptı. Yaralıların durumunun iyi olduğunu kaydeden Mutlu, " Hayati hiçbir sorunları yok. İki tanesinin durumuyla ilgili, daha yakın takibi gerektirir bir ağırlık var. Bir bayan ve bir polis. Biri ayağından yaralanmış diğeri de yüzünden yaralanmış.Diğerleri her an taburcu edilebilecek durumda. " dedi. Bombanın türüyle ilgili bir soruya, yanıt veren Mutlu, " Şu anda arkadaşlarımız çalışmalarınıa devam ediyorlar. Uzaktan kumandalı mıdır ? Zaman ayarlı mıdır ? Ne tür bir patlayıcıdır ? Tüm bunları olay yeri incelemelerimiz bittikten sonra daha net açıklama imkanımız olacak sizlere " diye konuştu. Şu ana kadar Etiler'deki patlamanın bir örgüt tarafından üstledilmediğini kaydeden Mutlu, çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vali Mutlu bombanın elektrikli bisiklete konulmasının amacının ne olduğu sorusuna da yanıt verdi. Mutlu, " Dikkat çekmemek için, rahat hareket etmek için olabilir. O eylemi gerçekleştirenlerin neyi düşünerek yaptıklarını anlamak ancak onları ele geçirdikten sonra tespit edeceğimiz birşey. Gelişi güzel bir paket bırakılmış olaydı halkımız çok duyarlı bu konularda. Etrafa bırakılan sahipsiz bir paket olduğunda anında emniyete bilgi veriyorlar. Belki de kamufle edebilmek için böyle bir düzeneği oluşturmayı farklı bir metod, bunu geliştirmeyi düşündüklerini zannediyorum" dedi.

"BU SALDIRININ BİRİNCİ DERECEDE MAĞDURU, HEDEFİ VATANDAŞLARIMIZDIR"

Hedeftekilerin yakınlardaki polis meslek yüksek okulundaki polisler olup olmayacağı sorusuna ise Vali Mutlu, " Hedeftekilerin çok net olarak sivil vatandaşlarımız olduğu ortada. Terörün birinci mağduru vatandaşlarımızdır. O çevrede farklı kurum ve kuruşlar sivil resmi pek çok yer var. Sivil vatandaşlarımız etkilenmiştir. Bu saldırının birinci derecede mağduru hedefi vatandaşlarımızdır. Halkımız da çok iyi bilir ki bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin eninde sonunda hesap verecekleri yer adli makamlardır.Biz de bunları tespit eder ve adli makamlara mutlak suretle teslim ederiz. " dedi. Gözaltı olup olmadığı sorusuna ise Vali Mutlu, " Şu ana kadar bir gözaltı yok Arkadaşlarımız çalışıyor. " diye konuştu.

VALİ MUTLU'YA DOĞUMHANE ŞİKAYETİ

Vali Mutlu'nun açıklamasının sonunda bir vatandaş, Vali Mutlu'ya hastanenin doğumhanesinin son derece kötü durumda olduğunu kaydetti. Vali Mutlu'nun hastanenin doğumhanesini görmesni isteyen vatandaşa Vali Mutlu, " Bunları gezer dolaşırız ama sağlıkta imkanlarımızın ne kadar mükemmel olduğunu da bu sözlerin üzerine ilave etmen lazım. Ama birtakım yerlerimizde eksiklerimiz varsa, buhnları biz telafi ederiz " dedi. Ardından Vali Mutlu, vatandaşın derdini dinledi. Ardından da aracına yöneldi. Vali Mutlu hastaneden ayrılacağı sırada başka bir vatandaş da derdini anlatmak istedi ancak Vali Mutlu, İl Sağlık Müdürünün hastanede olduğunu söyledi ve konunun dinlenmesi talimatını verdi. Mutlu, İl Sağlık Müdürüne " Hemen içeride dinleyin. Bana neticeyi bildirin " talimatı verdi. İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ise, verilen talimatın ardından, inceleme yapmak üsere doğumhaneye geçti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!