Eterli cinayet sanıklarına 35’er yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Eterli cinayet sanıklarına 35’er yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 12:48

TRABZON’un Of İlçesi’ne bağlı Tekoba Köyü’nde, evinin ahırında eterle bayıltıp bileziklerini aldıkları 64 yaşındaki Fatma Bayraktar'ın ağzını bantlayıp boğularak ölümüne yol açtıkları iddiasıyla yargılanan İsmail Gürdamar ile Güngör Seyhan 35’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Of’un Tekoba Köyü’nde 7 Şubat 2008’de meydana gelen olayda, eski eşinin akrabası olan Fatma Bayraktar’ın köydeki evine daha önce iki kez girerek hırsızlık yapan İsmail Gürdamar, paraya ihtiyacı olunca arkadaşı Güngör Seyhan ile yeni bir soygun planı yaptı. İddiaya göre, arkadaşı Güngör Seyhan ile birlikte Tekoba Köyü’ne gelen İsmail Gürdamar, Bayraktar Ailesi'nin oturduğu evi gözetleyip, Ömer Bayraktar'ın evden ayrılmasını bekledi. Evde kimse olup olmadığını kontrol için cep telefonuyla arayan iki arkadaş, Fatma Bayraktar’ın telefona cevap vermesi üzerine evin alt katındaki ahıra saklandı. Kısa süre sonra ahıra gelen Fatma Bayraktar’ı eterle bayıltan Gürdamar ve Seyhan, kolundaki iki bileziği aldıktan sonra yaşlı kadının ellerini, ayaklarını ve ağzını bağlayarak kaçtı. Fatma Bayraktar, bir süre sonra oksijen yetersizliği sonucu boğularak yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside de Fatma Bayraktar’ın, ‘mekanik asfiksi’ (oksijensizlik) nedeniyle öldüğü saptandı.

İKİ BİLEZİK İÇİN KATİL OLDULAR

Fatma Bayraktar'ın iki bileziğini bin 280 YTL’ye Sürmene’de bir kuyumcuya sattıkları belirlenen İsmail Gürdamar ve Güngör Seyhan, jandarmanın sıkı takibi sonucu kısa sürede yakalandı. İlk ifadelerinde Fatma Bayraktar’ı öldürme niyetlerinin olmadığını belirten zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, iki zanlı hakkında, ‘Gasp suçunu kolaylaştırmak amacıyla insan öldürmek’, ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı birden fazla kişiyle nitelikli yağma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

35'ER YIL CEZA

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün karara bağlandı. Son kez hakim önüne çıkan İsmail Gürdamar ve Güngör Seyhan, haklarındaki öldürme suçunu bir kez daha reddederek, öldürme niyetlerinin olmadığını savundu. Mahkeme heyeti İsmail Gürdamar ve Güngör Seyhan’ı, ‘Kasten İnsan Öldürme’ suçundan önce ömür boyu hapse mahkum etti ancak suçun olası kasıtla işlenmesi ve mahkemedeki olumlu davranışlarını indirim sebebi kabul ederek bu cezalarını 25’er yıl hapse indirdi. İki sanığa ayrıca gasp suçundan da 10’ar yıl olmak üzere toplam 35’er yıl hapis cezası verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!