Et üstüne yemin

Güncelleme Tarihi:

Et üstüne yemin
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 03, 2002 00:00

Kayseri'de 10 kebapçı, etin üstüne ellerini koyup, ''kebapçı yemini'' ederek ustalığa adım attı. Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası'nca belirli aralıklarla düzenlenen kebapçı ustalık sınavlarına, 10 kebapçı kalfası katıldı.Kebapçılık alanında sözlü ve uygulamalı olarak sınava tabi tutulan usta adayları, tüm hünerlerini sergilediler. Sınavda baÅŸarılı olan kebapçılar, daha sonra ellerini etin üstüne koyarak, ''Kebapçı Yemini'' ettiler.  Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası BaÅŸkanı Mehmet Dinçer, kebapçılık mesleÄŸinin günün ÅŸartlarına uyum saÄŸlamasına çalıştıklarınıbelirtti. Dinçer, ''Gıda üreten iÅŸyerlerinin doktorluktan farkı yoktur. Doktorlar ilaçla tedavi ederken, bizler de ürettiÄŸimiz temiz, leziz ve saÄŸlıklı gıda ürünleri ile halkımızın saÄŸlığını korumaktayız'' dedi.  Oda BaÅŸkanı Mehmet Dinçer tarafından yaptırılan kebapçı yemini şöyle:  ''Halk saÄŸlığını önde tutacağıma, kendi yemediÄŸimi baÅŸkasına yedirmeyeceÄŸime, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, mesleÄŸime saygı duyacağıma, yeminime sadık kalacağıma, namusum ve ÅŸerefim üzerine and içerim.''      Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!