Esrarengiz intiharda büyü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz intiharda büyü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2008 16:03

ESKİŞEHİR'de geçen cuma günü evinin mutfağında tabancayla başına ateş ederek yaşamına son veren 17 yaşındaki Ezgi Çakır'ın intiharının arkasındaki sır perdesi aralanıyor. Ezgi'ye, “Size muska yapılmış, bu okunmuş suyu iç” diyerek verdikleri ilaçlı suyu içiren 62 yaşındaki Fatma Aydemir ile kızları 37 yaşındaki Zeyno Çelik ve 27 yaşındaki Gülşen Aydemir'in evdeki 200 bin YTL değerindeki altınları aldıkları öne sürüldü. Anne ve 2 kızı, İstanbul'da yakalanarak Eskişehir'e getirildi.

Çamlıca Mahallesi Uzunlar Sokak'ta önceki gün meydana gelen olayda Ezgi Çakır, oturdukları bahçeli ve havuzlu villa tipi 2 katlı evlerinin mutfak kapısını içeriden kitleyerek sandalyeye oturup, başına dayadığı tabancanın tetiğini çekti. Ezgi, silah sesine koşan yakınları tarafından kanlar içinde ölmüş olarak bulundu.

EVDEKİ ÇELİK KASADAN 200 BİN YTL'LİK ALTIN ÇALINDI

Yapılan araştırma sonunda arkasında bir not bırakmayan Ezgi'nin intahar nedeni ortaya çıkmaya başladı.

Eskişehir'de akaryakıt istasyonu sahibi olan ve 3 ay önce vefat eden babası Eşref Çakır'a ait tabancayla intihar eden Ezgi Çakır'ın oturduğu evde intihar olayından 3 gün önce çelik kasa anahtarla açılıp içerisinden anne Fikriye Çakır'a ait 200 bin YTL değerinde altınlar çalındı.
Ezgi Çakır intihar etmeden bir gün önce ortadan kaybolunca ailesi durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmada Ezgi'nin İstanbul'da oturan uzaktan akraba oldukları bildirilen Fatma Aydemir'in evinde olduğu belirlendi. Ezgi İstanbul'dan Eskişehir'e getirildi.

‘BANA İLAÇLI SU İÇİRDİLER,ROBOT GİBİ OLDUM’

Kayıp olduğu olduğu için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde görevli polislere ifade veren Ezgi Çakır, “Babam öldükten sonra evimize akrabalarımız başsağlığına gelmişti. Gelenler arasında bulunan Fatma Aydemir ile kızları Zeyno Çelik ve Gülşen Aydemir benimle yakın dostluk kurmaya başladı. Birkaç kez Eskişehir'e geldiler. Fatma Aydemir bana ‘Evinizde kötü şeyler olacak. Size muska yapılmış.

Birileri ölebilir’ dedi. İstanbul'da bir hastanede çalışan kızı Gülşen'in getirdiği suyu bana veren Fatma Aydemir, ‘Bu su okunmuş. İç bunu’ dedi. Suyu içtikten sonra robot gibi oldum. Benden evde sakladığımız altınları getirmemi, bu altınları muska bozulana kadar bir hocada emanet olarak tutacaklarını söylediler. Ben de onlara altınları verdim. Ancak daha sonra annem altınların kaybolduğunun farkına vardı. Bunun üzerine İstanbul'a gidip onlardan altınları geri istediler. Bana altınları vermediler” dedi.

Polise ifade verdikten sonra yakınları ile birlikte evine giden Ezgi Çakır, bir gün sonra tabancayla kendini kendini kafasından vurarak intihar etti.

Polis, 200 bin YTL'lilk altınları aldıkları öne sürülen Fatma Aydemir ile kızları Gülşen Aydemir ve Zeyno Çelik'i İstanbul'a yakalayarak Eskişehir'e getirip gözaltına aldı. Fatma Aydemir'in evinde yapılan aramada altınlara rastlanmadı. Anne ve 2 kız suçlamaları kabul etmeyerek altınları almadıklarını öne sürdü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri anne ve kızlarının sorgulamalarının tamamlanmasından sonra Adliye'ye sevk edileceklerini bildirdi.

Ezgi Çakır'ın vefat eden babası Eşref Çakır, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Eskişehir'de bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak kazanamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!