Eskişehir'deki operasyonda 1,5 kilo esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirdeki operasyonda 1,5 kilo esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2006 13:13

Eskişehir'de düzenlenen operasyonda, evlerinde 1,5 kilo esrar maddesi bulunan 2 kişi yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2 kişinin, kent dışından getirdikleri esrarı üniversite öğrencilerine satmak istediği istihbaratını alan emniyet güçleri, Zafer Mahallesi'ndeki iki eve operasyon düzenledi.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle şüpheliler Ercan T. ve Selma Ç'nin evinde yapılan arama ve kontrollerde toplam 1,5 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Esrar maddesini kent dışından getiren Ercan T. ile bunları piyasada satmak için kurye olarak kullanıldığı iddia edilen Selma Ç, gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, yaptığı açıklamada, bu yıl sokak satıcılarına yönelik sürdürülen çalışmalar sonucu toplam 10 kilo esrar maddesi ve 200 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, olaylarla ilgisi olduğu belirlenen ve adli makamlara intikal ettirilen 29 kişiden 8'inin tutuklandığını bildirdi.

Kentte daha önce yapılan operasyonlarda ele geçirilen sentetik uyuşturucu hapların laboratuvar incelemelerinin sonuçlandığı ifade eden Yücel, hapların eroin ve kokain türevlerini ihtiva ettiği, bunların kullanımının ölümle sonuçlanma ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!