Eskişehir'de okullar tatil mi? 7 Ocak Salı günü Eskişehir'de kar tatili oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde okullar tatil mi 7 Ocak Salı günü Eskişehirde kar tatili oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2020 18:13

Yoğun kar yağışı nedeniyle Türkiye'nin birçok kentinde olumsuz hava koşulları eğitim ve öğretimi olumsuz etkiledi. Eğitimini Eskişehir'de sürdüren öğrenciler, kar yağışı dolayısıyla pazartesi günü okullara ara verdi. Yarın için de tatil beklentisi olan öğrenciler yarın okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, Eskişehir'de okullar tatil mi? 7 Ocak Salı günü Eskişehir'de kar tatili oldu mu? İşte, 7 Ocak Eskişehir kar tatili haberiyle ilgili detaylar.

Haberin Devamı

Eskişehir'de devam eden kar yağışı dolayısıyla öğrenci ve veliler yarın da okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Özellikle pazartesi günü kentte eğitim ve öğretime ara verilmesinden dolayı, akşam saatlerinde öğrenci ve veliler son dakika Eskişehir kar tatili duyurularına yönelik haberleri yoğun şekilde takip etmeye başladı. 7 Ocak Salı günü okulların tatil olup olmadığı merak edilirken yetkililerden sahte kar tatili açıklamasıyla ilgili uyarı geldi. Peki, yarın Eskişehir'de okullar tatil mi? İşte, Eskişehir 7 Ocak kar tatili haberleriyle ilgili ayrıntılar.

ESKİŞEHİR'DE YARIN OKULLAR TATİL OLDU MU?

Eskişehir'de yarın yani 7 Ocak Salı günü için resmi bir tatil açıklaması henüz yapılmadı. Tatil bilgileri araştırılırken Eskişehir Valiliği adına sosyal medya üzerinden açılan sahte hesaptan okulların yarın da tatil olduğunun duyurulması bilgi kirliliğine neden oldu.

Haberin Devamı

SAHTE HESAP UYARISI

Eskişehir Valiliği adına sosyal medya üzerinden sahte hesap açıldı. Açılan sahte hesapta eğitim öğretiminin yarın da (07.02.2020 tarihinde) kar yağışı nedeniyle tatil edildiği belirtildi. Mesajın kısa sürede yayılmasıyla şehir merkezinde bilgi kirliliği yaşandı. Yetkililer tarafından ise kar tatili için Eskişehir Valiliğinin resmi sitesinden yapılan açıklamanın dışında diğer bilgilere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Sahte hesapla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR'DE HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK 

Eskişehirde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini kaybetti. Kentin merkez ilçeleri Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi ekipleri, gün boyunca yolları açık tutmak için öncelikli olarak, hastaneler, camiler, huzurevleri ve kamu kurumlarının çevresine müdahale ederek kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Karayolları ekipleri de şehirlerarası yollarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklığının 1 derece olduğu kentte kar yağışının hafif şekilde aralıklarla sürmesi beklenirken, gece hava sıcaklığını sıfırın altında 3 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!