EskiÅŸehir'de motorlu yelkenkanat düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde motorlu yelkenkanat düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 06, 2008 13:34

Eskişehir'in İnönü İlçesi yakınlarında 2 kişilik bir motorlu yelkenkanat düştü, 1'i pilot, 2 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE FACÄ°ADAN FOTOÄžRAFLAR...

 

Olay dün saat 18.30 sıralarında, Türk Hava Kurumu THK İnönü Eğitim Merkezi'nin 8 kilometre batısındaki Kandilli Köyü yakınlarında meydana geldi.

Pilotluğunu 28 yaşındaki Altan Aydın'ın yaptığı motorlu yelkenkanat, havada kanadının teknik bir arıza nedeniyle ayrılması sonucu yere çakıldı.


Görgü tanıklarının ifadesine göre, düşme sonucu motorlu yelkenkanadın yakıt deposu alev aldı. Türk Hava Kurumu pilotu Altan Aydın ile yanında ücret karşılığı uçuş yaptığı bildirilen 45 yaşlarındaki yolcu Tekin Ünal'ın yanarak yaşamlarını yitirdiği kaydedildi.


Bölgenin ulaşım açısından karayoluna uzak olması nedeniyle, askeri helikopterle kazanın meydana geldiği alana ulaşıldığı öğrenildi.

 
MOTORLU YELKENKANATIN YANMA ANI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLENDİ


Altan Aydın'ın yaptığı motorlu yelkenkanat, havada kanadının teknik bir arıza nedeniyle ayrılması sonucu yere çakıldı. Düştükten sonra motorlu yelkenkanatın yandığı anlar cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı


Yaz tatili için ailesinin yaÅŸadığı Kandilli Köyü´ne gelen üniversite öğrencisi Sedat Delvez´in kazayı duyduktan sonra hemen olay yerine giderek cep telefonuyla olayı görüntüledi. Görüntülerde motorlu yelkenkanatın 100 metre kadar uzağında kopan kanadın görüntülerin yanı sıra olay yerinde moturlu yelkenkanatınÂdüştükten sonra yanarken görüntüleri yer alıyor.

 

MOTOSİKLET TUTKUNU HAVADA ÖLDÜ

 

BURSA'da motosiklet ve Off-Road tutkunu olan ikiz çocuk babası Tekin Ünal (44), öğrenmek için bindiği motorlu yelkenkanatın düşmesi sonucu, kendisine eğitim veren Pilot Altan Aydın (28) ile yaşamını yitirdi. Motosiklet ile Bursa'dan Sicilyaya'ya giden Ünal'ın, havada ölümü ailesini ve birlikte motosiklet sürüp, Off-Road yaptığı arkadaşlarını yasa boğdu.


Bursa'da Aksun Parke'nin sahibi Tekin Ãœnal,Âözellikle motosiklet, Off-Road'a olan tutkunluÄŸu ile tanınıyordu. 6 yıldır önce Enduro Motosiklet Kulübü'ne üye olan Tekin Ãœnal, geçen yıl iki arkadaşıyla birlikte motosiklet ile Bursa'dan Sicilya'ya gidip geldi. Ece Ãœnal (40)Âile evliliÄŸinden, 10 yaşında Derya ve Deniz adında ikiz çocukları dünyaya gelen Tekin Ãœnal, son aylarda Yelken Kanat motorlu uçuÅŸa ve yamaç paraşütüne ilgi duymaya baÅŸladı.

Haberin Devamı


Son iki aydır Eskişehir'e gidip, motorlu yelkenkanat eğitimi alan Ünal, dün akşam tekrar Eskişehir'e gidip, İnönü ilçesi Türkkuşu Eğitim Merkezi'nde, kendisine eğitim vermek için Pilot Altan Aydın ile havalandı. Altan Aydın'ın pilotluğunu yaptığı yelkenkanat motoru, saat 18.30 sıralarında eğitim merkezinin 8 kilometre batısında bulunan Bilecik'e bağlı Bozöyük İlçesi Kandil Köyü yakınlarında, teknik bir arıza nedeniyle kanadının havada ayrılması sonucu yere çakıldı. Kazada, Tekin Ünal ile Pilot Altan Aydın yaşamlarını yitirdi. Ünal ve Altan'ın cesetleri, daha sonra otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Eğitim uçuşuna giden eşini beklerken, ölüm haberiyle yıkılan Ece Ünal sinir krizi geçirdi. Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cesetler yanma nedeniyle teşhis edilemezken, pilot Altan Aydın ayağı’nda platin bulunduğu, Tekin Ünal'ın ise kalbinde stent takılı olduğu belirtildi. Cesetlerin bu parçalarla ayrılması girişiminde bulunulacağı yada DNA testi sonucu belirleneceği bildirildi.

Haberin Devamı


Kazayla ilgili soruşturmaya Bozöyük Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Yaşamını yitirmeseydi önümüzdeki hafta Fethiye'ye gidip, yamaç paraşütü yapacak olan Tekin Ünal'ın cenazesi Bursa'da, Pilot Altan Aydın ise doğum yeri olan Isparta'da toprağa verilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!