Eski otogar müdüründen Durak’a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Eski otogar müdüründen Durak’a suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 14:24

ADANA Otogarı’nın eski müdürü Halil Çetin, yargılanıp, beraat etmesine karşılık, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın şahsıyla ilgili rüşvet suçlamasıyla hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Halil Çetin’in vekili avukatı Hasan Batur Eroğlu, müvekkilinin şikayet dilekçesini Basın Savcısı Duran Yılmaz’a verdi. ‘Basın ve yayın yoluyla hakaret’ suçlamasıyla verilen dilekçede, İçişleri Bakanlığı’nca açığa alınan Başkan Aytaç Durak’la ilgili soruşturma yapılıp, cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:
“Şüpheli Aytaç Durak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla katıldığı Star TV’nin 16.03.2010 tarihli Uğur Dündar’la Star Haber programındaki canlı yayında ve yazılı medyalardaki beyan ve konuşmaları ile rüşvetle mücadelesinin 1985’li yıllardan başladığını, garajlar müdürünü rüşvetten suçüstü yaptırdığını belirtmiştir. Anılan tarihler ve televizyon programında bahsettiği şekilde rüşvet iddiasıyla hakkında yargılama başlatılan garajlar müdürü müvekkil müşteki Halil Çetin’dir. Aytaç Durak’ın şikayeti üzerine anılan tarihlerde müvekkil hakkında yargılama yapılmış ve rüşvet iddiası ile yargılandığı Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat etmiştir. Beraat etmesine ve bunu bilmesine rağmen gündem konusu olan rüşvetle mücadele iddiasına delil olarak gösterilmesi ve bu beyanını yazılı ve görsel medyayı kullanarak da yapması neticesinde açık bir şekilde toplum önünde rüşvetçi damgası yemesine sebebiyet vermiştir. Yakın akrabaları ve kendisini uzun yıllar tanıyıp bu görevi yaptığını bilen insanlar tarafından, bu kadar çirkin iftiraların olduğu bir dönemde rüşvet iddialarının delil olarak basın ve yayın yoluyla gösterilmesi açık bir şekilde müvekkilin onur, şeref ve saygınlığına karşı büyük bir saldırıdır. Şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımızla arz ve talep ederiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!