Eski emniyet amiri Said Gök gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Eski emniyet amiri Said Gök gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 16:36

İstanbul merkezli 20 ilde, "paralel yapıya" yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 29 polis hakkında, "casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından gözaltı kararı alındı. Bunun üzerine Şanlıurfa’da görevli 1’i başkomiser 5 polis gözaltına alındı. Akşam saatlerinde ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski emniyet amiri Said Gök gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafında başlatılan soruşturmada, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 29 polis hakkındaki yakalama ve gözaltı kararının ardından İstanbul merkezli 20 ilde operasyon başlatıldı.

Eski emniyet amiri Said Gök gözaltına alındı


Operasyon kapsamında; Şanlıurfa’da çeşitli şubelerde görev yapan 5 polis gözaltına alındı. Yasa dışı dinleme yaptıkları ve kişisel verileri kaydettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 polisin, uçakla operasyonun merkezi olan İstanbul’a gönderilecekleri bildirildi.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde ise Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alınan Said Gök, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet'e götürüldü. Gök'ün hangi gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenilemedi.



BAKMADAN GEÇME!