Eski damat taradı

Güncelleme Tarihi:

Eski damat taradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2011 00:00

Berlin’de Mehmet Yıldırım, içinde eski eşi Feride Çaçan’ın da olduğu otomobili kurşunladı. Olayda Çaçan ve eniştesi kurtuldu, annesi ile kız kardeşi öldü, erkek kardeşi ağır yaralandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de kıskançlık cinayeti kurbanlarının tehdit almalarına rağmen, devletin yetersiz kaldığı yönünde eleştiriler yapılırken, Berlin’de önceki gün işlenen cinayetin de “Ben geliyorum” dediği ortaya çıktı.

 TÜRK DAMAT BERLİN'DE DEHŞET SAÇTI / FOTO GALERİ

 BERLİN'DE ESKİ DAMAT DEHŞETİ / WEB TV

Wedding semtinde meydana gelen olayda Mehmet Yıldırım (25), Feride Çaçan’ın da bulunduğu otomobil park yerinden çıkarken yaklaşıp peş peşe ateş etti. Kurşunların çoğu çocuklarını kurtarmak için üstlerine kapanan Nevin Çaçan’a (45) isabet etti. Feride Çaçan (24) ile eniştesi yara almadan kurtuldu. Annesi  ile kız kardeşi Leyla (22) yaşamını yitirdi. Otomobili kullanan ve ağır yaralanan erkek kardeşi Ferit Çaçan’ın hayati tehlikesi devam ediyor.Mehmet Yıldırım’ın, boşandığı eşi ve ailesini sürekli tehdit ettiği belirtildi. Ailenin, polise başvurarak, Yıldırım hakkında şikâyetçi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Aldatınca kızım terk etti
Gözü yaşlı baba Halil Çaçan, eski damadının aldatması üzerine kızının terk ederek eve döndüğünü anlattı. Yıldırım’ın ilticacı olduğunu ve kızı Feride ile evlenerek Almanya’da ikamet izni alabildiğini belirten baba Çaçan şöyle devam etti: “Kendisine yardım eli uzatan kayınvalidesi Nevin ve baldızı Leyla’yı hunharca katletti. Nasıl kıydın sana yardım eli uzatanlara.”

Baba Çaçan, kendilerini defalarca tehdit eden Yıldırım hakkında şikâyette bulunmalarına rağmen, polisin gerekli önlemi almamasından yakındı. Cinayet öncesi de ihbara rağmen önlem almayan polis, olay sonrası ailenin oturduğu binanın çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alması,  giren ve çıkanlara kimlik kontrolü yapması dikkat çekti. Öte yandan Federal Meclis FDP milletvekili Serkan Tören, Alman medyasına çağrıda bulunarak, cinayetin “namus cinayetiyle” karıştırılmamasını istedi. Tören, “Araştırmalar bu olayın namus değil, bir kıskançlık cinayeti olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

80 polis onu arıyor

BERLİN polisi, önceki Nevin Çaçan ve Leyla Çaçan’ı öldürüp, Ferit Çaçan’ı ağır yaralayan eski damat Mehmet Yıldırım’ı arıyor. Saldırının yaşandığı gün akşam saatlerinde Mehmet Yıldırım’ın fotoğrafını yayınlayan polis, zanlı hakkında bilgi vermek isteyenlerin 030/4664-911333 numaralı telefona başvurmalarını istedi. Cinayet sonrası bilgi veren polis sözcüsü Thomas Neuendorf, katilin yakalanması için 80 polisin katıldığı geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını ve katil zanlısının tüm Almanya çapında arandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!