Eski boksör cezasını temizlik yaparak çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Eski boksör cezasını temizlik yaparak çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 13:53

ZONGULDAK’ta kavga edince mahkemelik olan ve 3 ay hapis cezasına çarptırılan 30 yaşındaki eski boksör Eyüp K.'nin cezası, 1 ay 16 gün kamu hizmetinde çalışmaya dönüştürüldü. Eyüp K., cezasını spor salonunda temizlik yaparak çekiyor.

Haberin Devamı

Zonguldak’ın Gelik Beldesi’nde oturan işsiz Eyüp K., kavga edince mahkemelik oldu. Zonguldak 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Eyüp K.’ya 3 ay hapis ve bin 800 YTL para cezası verdi. Mahkeme, hapis cezasını 1 ay 16 gün kamu hizmetinde çalışmaya çevirdi. 27 gündür Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde saat 08.30 ile 12.30 arasında çalışan Eyüp K. temizlik yapıyor. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Eyüp K.’nın merkezde çalışıp çalışmadığını her gün kontrol ediyor.

ŞİMDİ KUM TORBALARINI DÖVÜYOR

Cezaevine girmek yerine kamu hizmetinde çalışmayı tercih ettiğini belirten Eyüp K. şunları anlattı:

“Bir hiç yüzünden kavga ettim. Karşı taraf, dayak attığım ve hakarette bulunduğum gerekçesiyle beni mahkemeye verdi. Yargılama sonunda 3 ay hapis ve bin 800 YTL para cezası aldım. Mahkeme başkanı, cezamın bir yıldan az olması nedeniyle kamu hizmetinde çalışıp çalışmayacağımı sordu. Ben de kabul ettim. Cezaevine girmektense böyle bir ceza iyi bir şey. Sabah geliyorum, temizliğimi ve paspasımı yapıyorum, çöpleri döküyorum. Amatör eski bir boksör olduğum içinde mesai saatim bittikten sonra antreman yapıyorum. Hırsımı ve sinirimi kum torbalarından alıyorum. Kimse kavga etmesin. Kavga iyi bir şey değil”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!