Eski belediye başkanına 'zimmet' yargılaması

Güncelleme Tarihi:

Eski belediye başkanına zimmet yargılaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 15:56

Eski Isparta belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile o dönemdeki 8 çalışma arkadaşı, “zimmet' suçlamasıyla yargılanacak.

Haberin Devamı

1999-2004 yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Yusuf Ziya Günaydın ve 8 çalışma arkadaşı hakkında, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yürütülen inceleme sonuçlandı.

İnceleme raporlarına göre, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf Ziya Günaydın ve o dönemde çalışan belediye görevlileri hakkında “nitelikli zimmet ve sahte resmi evrak tanzimi” suçlarından Isparta Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı.

Müfettişlerin hazırladığı inceleme raporuna göre, Günaydın ve 8 memurun 2004 yılında yardıma muhtaç kişilere dağıtılması gereken 9 bin 200 YTL'yi zimmetlerine geçirdikleri ileri sürüldü.

Günaydın ile birlikte başkanlığı dönemindeki Hesap İşleri Müdür Vekili Resul Göçer, Mutemet Osman Seyhan, Gelir Müdürü Gürcan Naraltın, Yazı İşleri Müdürü Recep Uğurlu, Mezarlıklar Müdür Vekili Veli Toraman, İnşaat Mühendisi Salih Gök, Muhasebe Müdür Vekili Bayram Ali Çelebi ve Gelir Müdürlüğü çalışanlarından Altan Uğurlu da yargılanacak.

Haberin Devamı

Yusuf Ziya Günaydın daha önce, “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla açılan davada 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, cezanın infazı ertelenmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!