Eşim zenginse ben ne yapayım

Güncelleme Tarihi:

Eşim zenginse ben ne yapayım
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 00:00

‘2 milyar dolar serveti var’ iddialarını yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak “Servetim 40 milyon doların biraz üstünde olabilir. Eşim zengin kızıysa ben ne yapabilirim” dedi.

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Aytaç Durak, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel’in “2 milyar dolar serveti var” yönündeki iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Durak, “Servetim 40 milyon dolar biraz üstünde olabilir. Eşim zengin kızıysa ben ne yapabilirim” dedi. İstanbul Swissotel’deki basın toplantısında, kavgayı başlatan rüşvet kasetini dağıtan Durak şunları söyledi:

- Adanalılar ahmak değil. Hangi partiden olursa olsun seçildim. Bu kadar çok seçilince düşman da çok oluyor. Hayatım boyunca iftira atanlar oldu ama hiçbirinden mahkûmiyet almadım. Sicilim tertemiz. Rüşvet de yaptırmam.

- Geçen elime kaset geldi. Rüşvet kaseti belli. Dinledim. Peki bir başkan dürüstse, namusluysa ne yapması lazım? Cesursanız kaseti hem savcılığa verirsiniz hem de getirirsiniz mecliste dinletirsiniz. Ben de bunu yaptım.

- Mal varlığım 40 milyon doların biraz üstünde olabilir. Başkan olduktan sonra mal varlığımda ciddi artış olmadı ama başkan olmadan önce Adana’nın kuzeyinde arsalarım vardı. Belediye başkanı olduktan sonra orası şehir oldu, arsalarımın değeri arttı. Keşke o arsalara o konutları yapmasaydım, şimdi daha kârlı olurdum. Sahip olduğum arsaların yaklaşık 1 milyon 400 bin metrekaresi eşimin babasından miras olarak kaldı. Eşim zengin kızıysa ben ne yapabilirim?

- (Başkan olduktan sonra arsalarda yapılan imar değişikliğine ilişkin soru üzerine) Hepsinde imar değişikliği olabilir. Yeni bir şehir kuruldu.

- (Mustafa Tuncel’le yaşanan tartışmayla ilgili soru üzerine) Bu yıl birtakım sıkıntılar olmaya başladığını hissettim. Bu kaseti açıklayınca tepki koyanların önünde o geldi. ‘O zaman tepkinizin nedeni nedir?’ diye akla geliyor. Ondan sonra olaylar bu şekilde gelişti. Ben kasetin peşindeyim. O kaset başka kasetleri beraberinde getirecek.

- Yarası olan gocunur. Benim veremeyeceğim bir hesabım yok, her şeyim açık. Benim malım mülküm ile büyük gelirim oldu. Eşimin de oldu. Bunlar hep 1984 yılından önce, başkan olmadan önce. Ayrıca kira gelirlerim de var.

- Varsa bir şey savcılığa verin, ayıp değil. Ben, bana iftira atan herkesi mahkemeye vereceğim. Beş kişiyi mahkûm ettirdim. Bundan sonra sıradaki beş kişi gelecek, göreceksiniz. Ben de ‘Hodri meydan’ diyorum herkese.

Kavgayı rüşvet kasedi başlattı

- ADANA’da deprem yaratan olaylar zinciri, Aytaç Durak’ın, akaryakıt istasyonu yapılmak istenen bir arsa ile ilgili imar değişikliği için bazı meclis üyelerinin 260 bin dolar rüşvet pazarlığı yaptığı iddia edilen ses kasetini, Meclis toplantısında dinletmesiyle başladı. Hemen ardından bugüne kadar Durak’ın 20 yıldır sağ kolu olarak bilinen, gittiği her partiye beraber götürdüğü, mecliste başkan vekilliğini emanet ettiği partilisi, meclis üyesi Mustafa Tuncel’den “Bugüne kadar belediyede yapılmış yasa dışı ne kadar imar değişikliği varsa mimarı Durak’tır” çıkışı geldi. Tuncel, 21 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Durak’ın servetinin 2 milyar dolar olduğunu iddia edip “Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz” dedi. Durak bu suçlamayı “Varsa bir hukuksuzluk adliye 300 metre ileride” diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!