Eşim bize hasret öldü

Güncelleme Tarihi:

Eşim bize hasret öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘Marmara' tankerindeki yangında ölen kaptan Ali Arslan Cömert İstanbul'da, pompacı Arif Pir de memleketi Giresun'un Doğankent İlçesi'ne bağlı Çatalağaç köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Yaklaşık 10 yıldır gemi kaptanlığı yapan ve emekliliğine bir yıl kalan Cömert'in cenazesi dün Tepecik Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene 15 yaşındaki oğlu Ayhan, kardeşleri ve çok sayıda yakınları katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, Tepecik Merkez Mezarlığı'na götürülen kaptan Cömert gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede töreninde sakin görünen kaptanın oğlu Ayhan, babasıyla 3 aydır görüşmediğini, kazadan bir saat önce telefonla konuştuğunu belirterek, ‘‘Onunla gurur duyuyoruz. Çünkü o şehit oldu’’ dedi.

Cesedi sağ elinin kesik olan küçük parmağından teşhis edilen 31 yaşındaki pompacı Pir'in cenazesi de getirildiği köyünde bekletilmeden defnedildi. 2 çocuk babası Pir'le 4 yıldır evli olmasına rağmen 4 ay bile birlikte kalamadıklarını söyleyen 24 yaşındaki Mülkinaz Pir, ‘‘Eşim bize hasret öldü. Ama buna rağmen 9 yıldır çalıştığı firma bize bir telefon bile edip başsağlığı dilemedi. Benim eşimin ölüsüne sahip çıkamayanlar bana ve çocuklarıma mı sahip çıkacaklar. Şirket aleyhine tazminat davası açacağım’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!