Eşcinsel gence destek yağdı

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsel gence destek yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 12:59

Eşcinsel olan ABD’li Jonah Mowry, maruz kaldığı aşağılamalar ve kötü muamele nedeniyle intiharın eşiğine geldi. Sekizinci sınıfta okuyan genç, yaşadığı hisleri anlatabilmek için son çare olarak YouTube’da bir video yayımladı. Çok sayıda ünlüden, Mowry’ye destek mesajı yağdı.

Haberin Devamı

Mowry, “Neler oluyor” adını verdiği videoda hiç konuşmuyor. Sia adlı sarkıcının “Breathe Me” parçasının çaldığı videoda, Mowry kameraya tuttuğu yazılarla hislerini aktarıyor.

 

Eşcinsel olması yüzünden maruz kaldığı aşağılanmanın dayanılmaz bir boyuta geldiğini ifade eden genç, bu yüzden vücuduna attığı kesikleri kameraya gösteriyor. Moery bir notunda, “Aklımdan intihar etmek geçti… Korkuyorum” ifadesini kullanıyor.

 

Video boyunca gözyaşlarına zorla hakim olan Mowry, “Birçok insan benden nefret ediyor. Neden bilmiyorum… Ama galiba biliyorum… Çünkü bende kendimden biraz nefret ediyorum” diyor.

Haberin Devamı

 

Yine de güçlü olduğunu gösteren Mowry, “Her defasında yıkılmaktan bıktım. Hiçbir yere gitmiyorum. Çünkü sanıldığından daha GÜÇLÜYÜM. Yaşamak için milyonlarca sebebe sahibim” mesajını gösteriyor.

 

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Mowry’nin videosu, ABD’nin en ünlü magazin blog yazarı Perez Hilton tarafından tartışma konusu edildiğinden bu yana büyük ilgi topluyor. Ünlülerle dalga geçmesiyle tanınan Hilton, kötü muamele karşıtı kampanyası kapsamında Mowry’ye destek verdi.

 

Kısa zamanda aralarında Lady Gaga, geçen yıl eşcinsel olduğunu açıklayan Ricky Martin, Zooey Deschanel ve Amanda Bynes gibi ünlü isimler, Bowry’ye destek mesajı yayımladı. Lady Gaga mesajında, “jonah bu kadar cesur olduğun ve öykünü bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Sen milyonlar için önemlisin” dedi.

 

Mowry’nin videosu kısa zamanda 500 binden fazla tıklanırken, eşcinel genç binlerce insandan destek mesajı verdi.

 

Mowry, eşcinsel olduğu için baskı gören ve intihara sürüklenen ilk genç değil. New York’ta yaşayan 14 yaşındaki Jamey Rodemeyer, Eylül ayında sınıf arkadaşlarından gördüğü muamele nedeniyle intihar etmişti.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!