Erzurum'da sel felaketi

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda sel felaketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 12:16

Sele kapılan biri çocuk, diğeri kadın iki kişi aranıyor

Haberin Devamı

ERZURUM’un Horasan İlçesi'ne bağlı Akkeran Mezrası’na yağan sağanak yağmur ve dolunun ardından gelen sel sularında kaybolan birbirleriyle akraba 5 yaşındaki Dilanur Özkaya ile 34 yaşındaki Ayten Özkaya'nın bulunması için seferber olan yardım ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Dere yatağındaki 15 evi yerle bir eden selde yaralanan 3 kişi ise hastanede ayakta tedavi edildi.
Doğu Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde etkili olan sağanak yağmurlar, dün akşam saatlerinde Horasan’ın Pirali Köyü’ne bağlı Akkeran Mezrası ile Danişment, Karacaören ve Akgeyrek köylerinde sele neden oldu. Selden en fazla Horasan merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Aras Nehri ile Akkeran Deresi arasındaki Akkeran Mezrası etkilendi. Yaklaşık yarım saat süren doluyla karışık şiddetli yağmurun ardından Akkeran Deresi sel olup taştı.

Haberin Devamı

İki metre yüksekliğindeki sel suları, dere yatağında bulunan evleri önüne katıp yerle bir etti. Bu sırada, evine doğru giden 5 çocuk annesi Ayten Özkaya, evde iki çocuğuna bulmak için sel sularına girince kayboldu. En küçüğü 2 aylık olan 5 çocuk annesi Ayten Özkaya'nın kayboluşuna engel olamayan eşi Cemil Özkaya neye uğradığını şaşırdı. Yine dere yatağındaki Asuman Özkaya’ya ait ev de sel sularıyla dolarak yıkılırken, küçük kızı Dilanur Özkaya sel sularına kapıldı. Kızı gözleri önünde sele giden anne Asuman Özkaya, evin sağlam kalan bölümünde bulunduğu için yaralı olarak kurtuldu. Akkeran’da selde yaralanarak Horasan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cemil, Asuman ve 8 aylık Suna Özkaya ayakta tedavi edildi.

Yaklaşık bir saat kadar etkili olan selde vatandaşlar, yüksek yerlere çıkarak kendilerini kurtardı. Sel suları, mezradaki su şebekesini de tahrip ederken, dere yatağında bulunan elektrik direklerini söktü. Kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları köylülerle sivil savunma arama kurtarma ekipleri tarafından yürütüldüğünü belirten Pirali Köyü Muhtarı Nevzat Kılıçer, “Akşam çalışmalarımız sonuç vermedi. Sabah erkenden yine arama çalışmalarına başladık” dedi. Kılıçer, şöyle devam etti:
“Akkeran Mezrası'ndaki 30 evden 15’i yerle bir oldu. Mezrada, kayıp olanları bulmak için herkes seferber oldu. Ahırlardaki 250 kadar büyük ve küçük baş hayvan telef oldu. Yeniden sel gelir korkusuyla halk geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte selin neden olduğu tahribat daha iyi görüldü. Köyde içme suyu, elektrik yok. Çadır, battaniyeye ihtiyaç var. Mezradakiler gıda yardımı bekliyor. Köyümüzün buradan taşınmasını istiyoruz. Yetkililere sözlü talepte bulundu.”
Öte yandan Horasan'a bağlı Danişment, Karacaören ve Akgeyrek köylerinde sel 50 evde zarara yol açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!